O nouă actriță se alătură echipei Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani

O nouă actriță se alătură echipei Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani

Actrița Oana Tudoran se alătură trupei Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani. Aceasta a absolvit studiile de licență în Artele Spectacolului la Universitatea de Vest din Timișoara, masterul în Arta actorului din cadrul Universității de Arte din Târgu Mureș și, în prezent, este studentă la specializarea regie de teatru în cadrul universității anterior menționate.

Tânăra a participat la numeroase festivaluri de teatru și a obținut premii importante. Aceasta a obținut Marele Trofeu „Ștefan Iordache” la festivalul cu același nume în 2022 și a participat la numeroase festivaluri de teatru, precum FITS (Sibiu), FNT (București), Festivalul Internațional de Teatru Turda, Start Arad, Brașov, la finala Galei Hop, în 2021 și la Balul Vienez de la Timișoara, iar de 2 ori consecutiv, a obținut premiul I, în liceu, la Olimpiada Națională de Arta Actorului.

A jucat pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, Teatrului Național „Liviu Rebreanu” din Târgu Mureș, Teatrului Evreiesc de Stat din București și în numeroase spații independente din țară.

„Botoșani reprezintă pentru mine, poate, șansa de a-mi recunoaște originile, fiindcă bunicul meu din partea mamei s-a născut la Joldești, un sat de lângă Botoșani. A murit când eu aveam doar doi ani și îl cunosc doar din poveștile mamei și ale bunicii, nu mi-l amintesc deloc. Datorită acestui concurs, simt că sunt mai aproape de rădăcini. Știu că Nicolae Iorga a stat o perioadă cu mama acestuia într-o casă modestă, dar frumoasă, în acest oraș și că multe din scrierile sale au luat naștere pe biroul din odaia acestei case. Mama lui Eminescu s-a născut tot în Joldești, ca bunicul meu, iar acum, o școală îi poartă numele: Școala Gimnazială „Raluca Iurașcu” Joldești, județul Botoșani. Am multe de oferit, atât ca actriță, cât și ca om și sunt bucuroasă că, după atâta zbucium și îndârjire, pot să fiu actriță cu acte în regulă, cum se zice. Îmi doresc să mă dezvolt și să devin mai bună, să-mi recapăt încrederea în mine, să am mai mult curaj și poate împreună cu Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani, să ieșim împreună din „renovare”, către public, la lumină”, a declarat actrița Oana Tudoran.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1188

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
645

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
915

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...