O comună din Botoșani se transformă în paradis artistic, printr-un parteneriat inedit cu mediul universitar

Clădirile administrative, parcurile și străzile din comuna Sulița vor fi înfrumusețate cu picturi și sculpturi semnate de studenții Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași. Lucrările au fost realizate în cadrul primei Tabere de Creație organizată de autoritățile locale și instituția academică parteneră.

Vernisajul operelor va avea loc joi, la sediul Primăriei din Sulița, începând cu ora 18:00. Creațiile însumează 12 picturi și șase sculpturi concepute pe parcursul a 10 zile, reprezentând un segment al proiectului cultural inedit, numit „Sulița veselă”.

În deschiderea evenimentului vor vorbi primarul George Popescu, profesorul universitar Constantin Dram, criticul de artă Mirela Ștefănescu. Va urma o secțiune de discursuri dedicate invitaților, coordonatorilor sau studenților.

„Prin această inițiativă culturală, ne dorim să înnobilăm comuna noastră prin artă și să creăm o comunitate în care arta și creativitatea să fie valorizate. Vă așteptăm cu bucurie la acest eveniment, pentru a împărtăși împreună cu noi emoția și frumusețea lucrărilor create de tinerii artiști”, a transmis primarul comunei Sulița.


 

 

Spune-ne opinia ta