Mitropolia Moldovei și Bucovinei: “Cel mai mare abuz din 1990 încoace asupra libertății de conștiință!”

Mitropolia Moldovei și Bucovinei: “Cel mai mare abuz din 1990 încoace asupra libertății de conștiință!”

Mitropolia Moldovei si Bucovinei a anunțat că nu este implicată în protestele din ultimele două zile din fata Catedralei Mitropolitane, însă este alături sufletește de protestatari.

„Mitropolia nu are nicio legătură cu acea manifestare spontană care a avut loc și care înțeleg că s-ar putea prelungi, însă înțelegem durerea lor. Este clar că oamenii sunt foarte supărați pentru că statul le restricționează accesul. Îi îndemnăm să se roage, să fie pașnici, să respecte regulile, să poarte masca, să dovedească că sunt credincioși ascultători. Împărtășim durerea lor… îi rog pe pelerini să nu admonesteze forțele de ordine, nu are nicio vină un jandarm sau un polițist că își face datoria, printre ei sunt oameni credincioși care ei înșiși suferă pentru că se întâmplă chestiile astea”, a declarat reprezentantul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, preotul Constantin Sturzu.

In continuare, MMB considera ca restrictiile impuse de autoritati incalca prevederile legale.

“Ceea ce se întâmplă acum este cel mai mare abuz din ’90 încoace asupra libertății de conștiință, nu doar de conștiință religioasă, într-o zi poate și alte culte, poate și ateii vor fi supuși unor restricții, nu este corect să discriminezi pe criteriul religios”, a precizat preotul Sturzu.

Zilele viitoare se așteaptă noi proteste la Iași la Sfânta Parascheva, după ce timp de două zile, zeci de preoți și credincioși au protestat la racla cu moaștele Sfintei Parascheva. Oamenii s-au așezat în genunchi și au cerut ridicarea restricțiilor de la pelerinajul închinat Sfintei Parascheva.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
160

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
529

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
69

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...