Mirel Manea, trompetistul din Botoșani care i-a cântat Papei în Piața San Pietro: „Sunetul este vindecător, pansează rănile"

Mirel Manea, trompetistul din Botoșani care i-a cântat Papei în Piața San Pietro: „Sunetul este vindecător, pansează rănile"

Mirel Manea, trompetistul din Botoșani, a povestit în cadrul emisiunii De-a viața Ascunselea cum și-a dezvoltat cariera ajungând să fie primul artist român care a cântat pe celebra scenă antică a Colosseumului și unul dintre artiștii care i-au cântat Papei în Piața San Pietro, potrivit antena3.ro.

Prim-trompetistul Filarmonicii de Stat din Botoșani, Mirel Manea, este primul artist român care a obținut permisiunea autorităților italiene pentru a cânta și filma pe celebra scenă antică de la Colosseum, monument istoric mondial protejat, emblemă a fostului Imperiu Roman, al Romei și lumii moderne actuale.

Mirel Manea a cântat, de asemenea, pe cele mai frumoase scene ale lumii, inclusiv în fața Papei Ioan Paul al II-lea în Piața San Pietro. Se consideră un om norocos căruia providența i-a dat multe binecuvântări pentru a duce muzica mai departe și a vindeca suflete.

„Un munte de emoții și sentimente care au dus la o trăire deosebită. Câteodată am planuri mărețe și nu mă las până când nu le duc la bun sfârșit. La Botoșani se întâmplă lucruri frumoase și aceste vremuri de restriște acordă mare atenție culturii. Este parte din neamul nostru și definitorie pentru județul Botoșani. Cultura este un adevărat brand. Mi-am propus anul acesta să dezvolt proiecte naționale și internaționale ca artist dar și ca prim trompetist al Filarmonicii de Stat Botoșani. Încerc și chiar reușesc, fără lipsă de modestie, să aduc un plus valoare acestei instituții. La baza acestor rezultate stă o muncă, continuă baza pe experiența profesională pe relațiile menținute continuu și pe dorința de afirmare", spune Mirel Manea, trompetistul din Botoșani care i-a cântat Papei în Piața San Pietro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
198

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
420

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
120

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...