Mesajul ISU Botoșani de Ziua Internațională a Pompierilor: „Pe umerii lor apasă greutatea unui jurământ, de a iubi, a proteja și a salva vieți!”

Mesajul ISU Botoșani de Ziua Internațională a Pompierilor: „Pe umerii lor apasă greutatea unui jurământ, de a iubi, a proteja și a salva vieți!”

Comunitatea internaţională celebrează anual, la 4 mai, Ziua internaţională a pompierilor, cu scopul de a recunoaşte şi onora sacrificiile pe care pompierii le fac zi de zi pentru comunităţile lor. Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani a transmis un mesaj dedicat salvatorilor, pe pagina sa de Facebook.

Ziua internaţională a pompierilor a fost instituită la 4 ianuarie 1999, ca urmare a morţii a cinci pompieri într-un incendiu de vegetaţie din Linton, Statul Victoria, Australia. Garry Vredeveldt, Chris Evans, Stuart Davidson, Jason Thomas şi Matthew Armstrong au fost trimişi pe 2 decembrie 1998 să stingă un incendiu, când o schimbare bruscă a direcţiei vântului a adus flăcările în drumul camionului de intervenţie, omorându-i pe pompieri. Mai târziu, J.J. Edmondson, locotenent de pompieri în Victoria, a coordonat instituirea Zilei Internaţionale a Pompierilor.

„Onoarea, curajul sunt virtuți definitorii pe care le regăsim la pompierii de pretutindeni, indiferent de zona geografică în care activează sau de limba pe care o vorbesc.

În mâinile lor stă puterea de a duce mai departe greutatea unei misiuni în lupta cu cel mai aprig inamic al lor, focul.

Dar mai mult de atât, pe umerii lor apasă greutatea unui jurământ, de a iubi, a proteja și a salva vieți!

La mulți ani, dragi salvatori! Sunteți eroii noștri!”, a scris Inspectoratul din Botoșani pe Facebook.

Pe 4 mai se celebrează şi Sfântul Florian, ocrotitorul pompierilor, care a fost comandant militar şi organizator al unei brigăzi de pompieri în vremea Imperiului Roman şi a fost martirizat în timpul persecuţiilor lui Diocleţian, notează firefightersday.org.

Ziua internaţională a pompierilor este cunoscută şi ca Ziua Sfântului Florian, celebrată de mai bine de 150 de ani în Europa.

 

Spune-ne opinia ta