Mesajul ISU Botoșani de Ziua Internațională a Pompierilor: „Pe umerii lor apasă greutatea unui jurământ, de a iubi, a proteja și a salva vieți!”

Mesajul ISU Botoșani de Ziua Internațională a Pompierilor: „Pe umerii lor apasă greutatea unui jurământ, de a iubi, a proteja și a salva vieți!”

Comunitatea internaţională celebrează anual, la 4 mai, Ziua internaţională a pompierilor, cu scopul de a recunoaşte şi onora sacrificiile pe care pompierii le fac zi de zi pentru comunităţile lor. Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani a transmis un mesaj dedicat salvatorilor, pe pagina sa de Facebook.

Ziua internaţională a pompierilor a fost instituită la 4 ianuarie 1999, ca urmare a morţii a cinci pompieri într-un incendiu de vegetaţie din Linton, Statul Victoria, Australia. Garry Vredeveldt, Chris Evans, Stuart Davidson, Jason Thomas şi Matthew Armstrong au fost trimişi pe 2 decembrie 1998 să stingă un incendiu, când o schimbare bruscă a direcţiei vântului a adus flăcările în drumul camionului de intervenţie, omorându-i pe pompieri. Mai târziu, J.J. Edmondson, locotenent de pompieri în Victoria, a coordonat instituirea Zilei Internaţionale a Pompierilor.

„Onoarea, curajul sunt virtuți definitorii pe care le regăsim la pompierii de pretutindeni, indiferent de zona geografică în care activează sau de limba pe care o vorbesc.

În mâinile lor stă puterea de a duce mai departe greutatea unei misiuni în lupta cu cel mai aprig inamic al lor, focul.

Dar mai mult de atât, pe umerii lor apasă greutatea unui jurământ, de a iubi, a proteja și a salva vieți!

La mulți ani, dragi salvatori! Sunteți eroii noștri!”, a scris Inspectoratul din Botoșani pe Facebook.

Pe 4 mai se celebrează şi Sfântul Florian, ocrotitorul pompierilor, care a fost comandant militar şi organizator al unei brigăzi de pompieri în vremea Imperiului Roman şi a fost martirizat în timpul persecuţiilor lui Diocleţian, notează firefightersday.org.

Ziua internaţională a pompierilor este cunoscută şi ca Ziua Sfântului Florian, celebrată de mai bine de 150 de ani în Europa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Maratoane de vaccinare anti-COVID în Dorohoi și Săveni

astăzi, 08:50
9

Maratoane de vaccinare împotriva COVID-19 vor avea loc, în acest sfârșit de săptămână, în orașele Săveni și Dorohoi, a anunțat, marți, în cadrul unei confe...

Polițiștii de frontieră din Dorohoi au recuperat calul unui bătrân de 84 de ani

Marţi, 11 Mai 2021
307

Poliţiştii de frontieră au sprijinit un bătrân de 84 de ani, din localitatea Sinăuţi, judeţul Botoşani, să intre în posesia unui cal pe care un tânăr i l-a furat din curte,...

Bărbat plecat în străinătate, declarat dispărut de familie, după opt ani de la ultimul contact cu acesta

Marţi, 11 Mai 2021
743

Un bărbat de 43 de ani, din municipiul Botoșani, care este plecat de 15 ani în străinătate, a fost dat în urmărire, luni, după ce familia a sesizat autoritățile că nu mai știe ni...