Maratonistă din Botoșani felicitată de Ministerul Apărării

Maratonistă din Botoșani felicitată de Ministerul Apărării

O veterană a maratonului, Ana Țepeș, a alergat alături de militarii botoșăneni la evenimentul sportiv „Ștafeta Veteranilor”, organizat de Asociația „Invictus”, pentru a marca Ziua Armatei, pe 25 octombrie. 

Ana Țepeș, în vârstă de 55 de ani, este soția plutonierului adjutant Mihail Cicerone Țepeș, din cadrul Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun”. Aceasta a însoțit salvatorii botoșăneni la „Ștafeta Veteranilor”, unde a parcurs întreg traseul de la Botoșani spre Suceava.

„Astăzi, am avut onoarea sa fac parte din echipa care a predat ștafeta roșie voluntarilor Invictus din Suceava. Pe 25 octombrie, ziua Armatei, ștafeta va ajunge la Carei. Această dată semnifică eliberarea deplină a teritoriului național de sub ocupație horthysto-fascistă. Traseul Botoșani-Suceava (distanță 43 km): sediul UM 01251 Botoșani - cimitirul Pacea - Baisa - Vlădeni - Huțani - Dumbrăveni - Salcea – Suceava”, a scris aceasta pe pagina ei de Facebook. 

Aceasta a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, iar momentan lucrează la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) din Botoșani. 

Potrivit informațiilor publicate de Ministerul Apărării Naționale din România (MAPN) din România, Ana Țepeș a început să alerge pentru a ajunge la timp la școală. În ciclul gimnazial, Ana Țepeș a frecventat cursurile școlii din Vlădeni ce era situată la 3 km de satul său natal, Huțani. În fiecare dimineață parcurgea distanța alergând, prinzând drag de atletism în acest fel.

În prezent participă la concursurile pentru veterani și competițiile sportive de alergare trail. Ultimul rezultat a fost înregistrat la Maratonul Nordului Teioasa Trail, unde a câștigat premiul I la proba de 12 km, pentru categoria de vârstă +50 ani.

Atleta, pentru care sportul este un mod de viată, îi încurajează și pe alți tineri să facă mișcare și să își urmeze visele. 

„Felicitări, doamna Ana! Sunteți un model de urmat!”, este mesajul transmis de către reprezentanții MAPN.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
253

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
45

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
372

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...