La mulți ani tuturor pompierilor… de pe Vârful Omu! (Foto)

În lupta pentru viață sau cu flăcările, fizic și emoțional, un pompier urca și coboară, într-o singură misiune, cei mai înalți munți din lume.

Nu există suficiente cuvinte și nici înălțimea adecvată de a le mulțumi pentru efortul depus!

Pentru al patrulea an consecutiv, salvatorii botoșăneni au ales să sărbătorească Ziua Pompierilor din România, (13 septembrie) la înălțime.

Anul acesta, plutonier adjutant șef Adrian Maghiar, plutonier adjutant șef Radu Sorlescu, plutonier adjutant șef Paul Dohotaru, plutonier adjutant Dragoș Zamfir, plutonier adjutant Paul Ciocan, plutonier adjutant Teodor Nedelcu, plutonier adjutant Iulian Ticu, sergent major Andrei Vasiliu și sergent major Cosmin Tîmpău au arborat drapelul României pe Vf. Omu, la o altitudine de peste 2.500 de metri. Au ajuns și la Crucea Caraiman, au atins și Babele și Sfinxul.


Ei au considerat că aceste vârfuri muntoase sunt cele mai bune locuri de unde ar putea să le ureze colegilor un gând bun de ziua lor.

Mulțumim!

Poveștile pompierilor sunt adesea cutremurătoare pentru că ele vin din vâltoarea apei sau fierbințeala focului mistuitor. Poveștile pompierilor nu sunt întotdeauna cu final fericit. Apa care ieri salva o casă sau trezea la viață un om, mâine va ucide cu cruzime. Același pompier, cu același costum, cu mașini de misiune vechi de 30 de ani, același pompier abia ieșit din flăcări se așază în calea apei, punând stavilă în calea potopului. Uneori reușește, alteori este el însuși izbit de forța cumplitelor vitregii. Pompierul este un OM. Nu o mașină care poate fi scoasă din uz, trasă pe dreapta pe timp de criză. Pompierul are mamă, frate, soră, copii. Are casă, jucării în curte sau doar o singurătate in care își culcă visele după oboseala misiunii.

Pompierii sunt aproape de fiecare dată când suferința dă târcoale. Astăzi, în ziua în care sărbătoarea ne aduce înainte doar momente frumoase, să nu uităm sacrificiul,  să nu dăm deoparte osteneala cu care ei, pompierii, ne protejează în fiecare zi.

La mulți ani, dragi pompieri!




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Psihologul botoșănean Gabriela-Dana Pușcașu, despre gestionarea comportamentului copilului în grup la Conferința ABA!

Tuesday, 17 September 2024

Gabriela-Dana Pușcașu, BCBA și psiholog cu drept de liberă practică în domeniul psihopedagogiei speciale, se va alătura în calitate de speaker cu o temă de interes care vizează ges...

Polițiștii botoșăneni, cu ochii pe cei certați cu regulile: Sunt vizați și cei care apelează nejustificat 112!

Tuesday, 17 September 2024

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...

Doi elevi ai Colegiului „A.T.Laurian” au inițiat un proiect pe tema dezvoltării durabile a orașului Botoșani! (foto)

Tuesday, 17 September 2024

Recent, s-a desfăşurat în aula colegiului Conferinţa publică, în cadrul căreia a avut loc premierea participanţilor la concursul de eseuri şi la concursul de machete „Oraşul ...