Iulian Rotariu s-a clasat pe locul secund după prima etapă a ultramaratonului din Namibia

Iulian Rotariu s-a clasat pe locul secund după prima etapă a ultramaratonului din Namibia

Pompierul Iulian Rotariu este clasat pe locul secund în Ultramaratonul „The Track Namibia”, unde aleargă pentru a susține cauza copiilor cu autism din Botoșani, a anunțat Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

„După primii 37 de kilometri, colegul nostru a terminat pe locul 2, cu opt minute mai târziu decât ocupantul primului loc. Iulian are timp să recupereze și să își depășească adversarii. Mai sunt opt etape în care trebuie să alerge 438 de kilometri”, a se arată într-o postare pe Facebook a IJSU.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de joi, pompierul va avea de alergat 70 de kilometri, între Swakop River până la Bloedkoppe.

„Iulian este un concurent puternic și suntem convinși că distanța parcursă astăzi a fost doar încălzirea. Multă putere și curse fără obstacole, în continuare! Ne rugăm la Bunul Dumnezeu să te ocrotească! Gândurile noastre bune te însoțesc, oriunde ai fi!”, a mai transmis Inspectoratul.

Cei care doresc să sprijine cauza pentru care Iulian aleargă, pot afla informații accesând acest link.

În perioada 18 – 27 mai 2022, Iulian Rotariu reprezintă România în competiția „The Track Namibia”, alături de alți 20 dintre cei mai puternici ultramaratoniști din lume.

„The Track” Namibia este o cursă de 520 de kilometri, desfășurată în nouă etape, autosusținută.

Fiecare concurent va avea de parcurs între 37 și 137 de km. Va înfrunta temperaturi de peste 50 de grade pe timp de zi și sub zero grade pe timp de noapte, canioane modelate de eroziune și vânt și dune de nisip uriașe, urmând să-și poarte echipamentul și hrana într-un rucsac, care nu trebuie să depășească 15 kilograme.

Pompierul botoșănean nu este la prima experiență în deșertul Namibia, considerat cel mai vechi de pe planetă. În 2017 a participat la un ultramaraton de 250 de kilometri, organizat de 4 Deserts. De această dată, dificultatea este dată de faptul că are de parcurs o distanță dublă și că va alerga doar în desert și nu pe malul oceanului Atlantic, așa cum a fost în urmă cu cinci ani

În vârstă de 46 ani, Iulian Rotariu a participat și a câștigat toate cele cinci curse extreme organizate în Australia (522 km – șapte etape), Mozambic (220 km – cinci etape), Vietnam (160 km în patru etape), Bolivia (220km – în șase etape) și Laponia Finlandeză (237 kilometri în 48 de ore de alergare non-stop).

Subofiţer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, plutonier adjutant Iulian Rotariu a participat la mai multe competiţii de anduranţă.

El s-a făcut remarcat după ce în iunie 2016 a reuşit să se claseze pe locul I la categoria lui de vârstă la „Gobi March” desfăşurat în China. Patru luni mai târziu el a egalat performanţa la ultramaratonul „Atacama Crossing”, desfăşurat în Chile. În mai 2017 el a participat şi la „Sahara Race” organizat în Namibia, unde s-a clasat din nou pe locul I la categoria lui de vârstă şi locul IV la general, situaţia repetându-se în noiembrie 2017, când a participat la „Roving Race” derulat în Patagonia, Argentina. În decembrie 2018, Iulian Rotariu s-a clasat al doilea în „The Last Deserts” Antarctica.

 

Spune-ne opinia ta