Hram cu zeci de enoriași la Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie” din curtea Spitalului de Copii (video)

Hram cu zeci de enoriași la Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie” din curtea Spitalului de Copii (video)

Astăzi, 9 noiembrie, Biserica „Sfântul Apostol Andrei și Sfântul Ierarh Nectarie” își sărbătorește sfântul al cărui nume îl poartă, și anume Sfântul Ierarh Nectarie.

Programul liturgic al acestei sărbători a început de marți dimineață, când a fost scoasă racla cu moaștele Sfântului Nectarie, și așezată spre închinare pe un podium amenajat în fața lăcașului de cult.

Miercuri dimineață, zeci de credincioși erau prezenți la slujbă, pentru a înălța rugăciuni.

Sfântul Ierarh Nectarie, cunoscut în lumea întreagă ca vindecător al bolilor sufletești și trupești,  a fost canonizat de Biserica Ortodoxă din Grecia în anul 1961 şi este unul dintre cei mai iubiţi şi căutaţi sfinţi de către credincioşii din toată lumea pentru că „cine a năzuit la ajutorul său şi cu credinţă i s-a rugat nu a rămas neajutat”.

Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie” din municipiul Botoşani, construită în perioada 2009 – 2010, a fost resfinţită în ziua de 18 septembrie 2022 de către IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, și IPS Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.









 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
904

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...

La mulți ani! Asistenții medicali sărbătoriți la Botoșani printr-un simpozion! (foto, video)

Luni, 13 Mai 2024
512

Vineri, în sala „Mihai Eminescu” a Hotelului Rapsodia, a avut loc un simpozion organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali. Tema din acest an a fost „Cal...

Zilele Municipiului Botoșani la final: Foc de artificii impresionant, spectacol emoționant oferit de The Motans! (foto, video)

Duminică, 12 Mai 2024
1453

Ultima seară de spectacole de la Cornișa de Zilele municipiului Botoșani a reunit mii de botoșăneni în ciuda vremii friguroase de afară.Pe scenă a urcat după ora 21:00 artistul The M...