Gest rar. Un profesor din Botoșani a donat casa părintească Primăriei, pentru a servi ca spațiu de cultură

Gest rar. Un profesor din Botoșani a donat casa părintească Primăriei, pentru a servi ca spațiu de cultură

Profesorul botoșănean Mihai Vitcu, fost inspector general al Inspectoratului Școlar din Suceava, a donat casa părintească Primăriei din Ibănești. Acesta a pus condiția ca locuința să găzduiască o instituție de cultură.

„Primăria Comunei Ibăneşti a aprobat în şedinta extraordinară din data de 23 noiembrie 2021, oferta de donaţie a domnului profesor Mihai Vitcu. Este vorba despre o casă, o anexă şi terenul în suprafaţă de 3.540 metri pătraţi, cât şi bunuri imobile. Domnul profesor a dorit să doneze în semn de respect pentru localitatea natală şi pentru memoria părinţilor acestuia”, a transmis Romică Magopeţ, primarul comunei Ibăneşti.

El a arătat că părinţii profesorului erau oameni gospodari, simpli şi cu o spiritualitate profundă care au făcut eforturi deosebite ca să-şi ţină cei trei băieţi la şcoală. 

„Din puţinul câştigat prin agricultură, familia Vitcu şi-a susţinut copiii în tot ceea ce înseamnă studiu, ajungând astfel coloanele de bază ale ibăneştiului, cu care ne mândrim negreşit. Alături de fraţii săi, oameni de mare valoare ai ţării, Mihai Vitcu a hotărât să doneze pământul natal domeniului public al comunei Ibăneşti. Proiectul de Hotărâre privind acceptarea donaţiei a fost votat. Mulţumim, încă o dată, domnului profesor Vitcu Mihai cât şi întregii familii pentru acest gest generos. Prin această donaţie evidenţiaţi cât de mult preţuiţi satul natal, Ibăneşti!”, a arătat alesul local.

Mihai Vitcu s-a născut și a copilărit în comuna Ibănești, iar de zeci de ani locuiește în municipiul Fălticeni. Profesorul a precizat că îşi doreşte ca în viitor gospodăria părintească să găzduiască o instituţie de cultură, o bibliotecă sau un muzeu. El a mai spus că nu a făcut o evaluare a bunurilor donate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Microbuz parcat pe o stradă din Botoșani, distrus în totalitate într-un incendiu (video)

Marţi, 9 August 2022
635

Un microbuz parcat în fața unor garaje din apropierea Pieței Viilor din municipiul Botoșani, a fost distrus în totalitate, marți, în urma unui incendiu, a informat Inspectoratul Județean pentr...

Botoșăneni acuzați că au furat componente ale unor mașini parcate. Suspecții au fost arestați preventiv

Luni, 8 August 2022
780

Doi bărbați din județul Botoșani, de 26 și 35 de ani, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, într-un dosar de furt calificat. Cei doi sunt acuzați că au sustras componente ale uno...

Incidența COVID-19 este de aproape 18 cazuri la mie în comuna Sulița

Luni, 8 August 2022
429

Rata de infectare cu virusul COVID-19 a ajuns la 17,72 cazuri confirmate la mia de locuitori în comuna Sulița, arată datele transmise luni de Direcția de Sănătate Publică (DSP).Potrivi...