Gest rar. Un profesor din Botoșani a donat casa părintească Primăriei, pentru a servi ca spațiu de cultură

Gest rar. Un profesor din Botoșani a donat casa părintească Primăriei, pentru a servi ca spațiu de cultură

Profesorul botoșănean Mihai Vitcu, fost inspector general al Inspectoratului Școlar din Suceava, a donat casa părintească Primăriei din Ibănești. Acesta a pus condiția ca locuința să găzduiască o instituție de cultură.

„Primăria Comunei Ibăneşti a aprobat în şedinta extraordinară din data de 23 noiembrie 2021, oferta de donaţie a domnului profesor Mihai Vitcu. Este vorba despre o casă, o anexă şi terenul în suprafaţă de 3.540 metri pătraţi, cât şi bunuri imobile. Domnul profesor a dorit să doneze în semn de respect pentru localitatea natală şi pentru memoria părinţilor acestuia”, a transmis Romică Magopeţ, primarul comunei Ibăneşti.

El a arătat că părinţii profesorului erau oameni gospodari, simpli şi cu o spiritualitate profundă care au făcut eforturi deosebite ca să-şi ţină cei trei băieţi la şcoală. 

„Din puţinul câştigat prin agricultură, familia Vitcu şi-a susţinut copiii în tot ceea ce înseamnă studiu, ajungând astfel coloanele de bază ale ibăneştiului, cu care ne mândrim negreşit. Alături de fraţii săi, oameni de mare valoare ai ţării, Mihai Vitcu a hotărât să doneze pământul natal domeniului public al comunei Ibăneşti. Proiectul de Hotărâre privind acceptarea donaţiei a fost votat. Mulţumim, încă o dată, domnului profesor Vitcu Mihai cât şi întregii familii pentru acest gest generos. Prin această donaţie evidenţiaţi cât de mult preţuiţi satul natal, Ibăneşti!”, a arătat alesul local.

Mihai Vitcu s-a născut și a copilărit în comuna Ibănești, iar de zeci de ani locuiește în municipiul Fălticeni. Profesorul a precizat că îşi doreşte ca în viitor gospodăria părintească să găzduiască o instituţie de cultură, o bibliotecă sau un muzeu. El a mai spus că nu a făcut o evaluare a bunurilor donate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Cod galben de intensificări ale vântului; populația este sfătuită să circule cu prudență

Vineri, 21 Ianuarie 2022
874

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare de tip cod galben de intensificări ale vântului în județul Botoșani. Inspectoratul Județean pentru Situaț...

Femeie rănită, după ce mașina în care se afla a lovit un cap de pod

Vineri, 21 Ianuarie 2022
814

O femeie a fost rănită într-un accident rutier petrecut, vineri, în localitatea Dracșani din comuna Sulița, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru ...

Bărbat reținut de polițiști, după ce și-a agresat fiul de 14 ani

Vineri, 21 Ianuarie 2022
693

Un bărbat de 45 de ani, din comuna Hlipiceni, a fost reținut pentru 24 de ore, joi, în urma unui mandat emis de Serviciul de Investigații Criminale. El este cercetat sub aspectul comiterii in...