FOTO: Zeci de spectatori la „Același Altfel Eminescu”. Sala a fost ridicată în picioare de prestația actorilor și momentul unui copil de șase ani

FOTO: Zeci de spectatori la „Același Altfel Eminescu”. Sala a fost ridicată în picioare de prestația actorilor și momentul unui copil de șase ani

Ziua marelui poet Mihai Eminescu a fost sărbătorită de actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani cu un spectacol special, dedicat acestuia.

Piesa „Același Altfel Eminescu” a adunat în sala de spectacole zeci de botoșăneni, iubitori de teatru și ai poeziilor lui Mihai Eminescu.

Textele au fost selectate din publicistica marelui poet, iar tematica acestora este la fel de actuală acum, ca și în urmă cu peste un secol și jumătate, o radiografie a tuturor palierelor societății, care se constituie într-o descriere fidelă a timpurilor noastre, un tablou realist și mereu actual.

Actorii au pus în scenă o reprezentanție a unei conferințe de presă, iar întreaga sală a fost ridicată în picioare.

Cireașa de pe tort a spectacolului a fost Rareș, un copil, în vârstă de șase ani, care, la final, a urcat pe scenă, pentru a-i oferi unei actrițe un buchet de flori.

Însă, acesta a oferit publicului și o prestație copioasă a unei poezii eminesciene. Copilul este elev la Școala Populară de Arte din municipiul Botoșani. 







 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1145

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
586

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
913

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...