Fiul unei botoșănence a făcut senzație la ”Românii au talent”. Puștiul a primit Golden Buzz de la Dragoș Bucur! (Foto, Video)

Are 9 ani și este campion mondial și european la șah. ​A început să joace șah alături de sora sa, Sofia, și de bunicul lor. Bunicul i-a învățat pe copii să joace șah la un nivel de bază. După moartea bunicului, tatăl copiilor i-a dus la clubul local.

Fiul unei botoșănence a făcut senzație la ”Românii au talent”. Puștiul a primit Golden Buzz de la Dragoș Bucur! (Foto, Video)

Iustin Nicolas Cazacu locuiește în Iași, mama sa fiind botoșăneancă. Micul șahist este legitimat la CS Politehnica Iași. Nicolas a devenit campion național chiar din primul său an de concurs.

Cel care l-a inițiat în tainele șahului a fost Nicolae, bunicul său. Pe tabla de șah, astăzi, se întâlnește întreaga familie, de la tată până la frați, toți au prins drag de șah încă din primii ani de viață.

„Pe mine mă cheamă Cazacu Iustin Nicolas, am 9 ani și am venit să joc șah. Eu m-am născut cu un talent de mic, calculez foarte mult. La șah îți trebuie foarte mult calcul și strategie. Eu șahul l-am învățat de la bunicul meu. Bunicul i-a spus tatălui meu: „Copilul ăsta va ajunge foarte departe”. Când aveam șase ani am fost locul 1 în lume, anul trecut am fost campionul Uniunii Europene și anul ăsta am fost campion național. Eu cred că pot să fac un moment spectaculos la Românii au Talent. În seara asta o să fie ceva inedit, nu cred că ați mai văzut așa ceva”, a spus Iustin Nicolas Cazacu, înainte să urce pe scena ”Românii au talent”.



Copiii au studiat șahul intens și acum sunt printre cei mai buni din România și chiar din lume. Sofia, sora lui, a ocupat podiumul în 2023 la Campionatul Național, fiind singura fată de pe podium.

Iustin este cel mai bun din lume la categoria lui de vârstă și în acest an a obținut o remiză cu celebrul Garry Kasparov, într-un eveniment simultan.

Există o rivalitate sănătoasă între cei doi frați, Sofia și Iustin, care joacă adesea împreună. Iustin câștigă de cele mai multe ori, dar atunci când pierde, începe să râdă și o aleargă pe Sofia prin casă, în joacă.

După momentul alături de sora sa, Iustin l-a avut „adversar” și pe Andi Moisescu. Puștiul i-a dat șah mat în doar 40 de secunde.

Mihai Bobonete: „Deci ce ți-a făcut. Nici n-a apucat să vorbească și erai în mat. Andi a durat mai mult să îți pregătești mâinile pe tablă. (...) E ceva uluitor absolut! Mă uitam la tine cum gândeai, cum te manifestai și cum făceai mutările și mi s-a făcut frică puțin. Mi se pare că ești foarte deștept. Mi-a plăcut foarte mult!”.

Andra: „Faptul că vă distrați făcând asta mi se pare extraordinar! Sunteți un exemplu pentru ceilalți copii!”.



„Cred că ce ați făcut pe scenă și ce poate să facă mintea ta este un fenomen. Cred că emisiunea aceasta este de fapt o emisiune gândită pentru oameni fenomen, așa cum sunteți voi doi. Și pentru că îmi doresc foarte mult ca cei care se uită la televizor să ... vorbesc foarte mult nu?... ”
, a zis Dragoș Bucur care a apăsat apoi Golden Buzz-ul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
89

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
149

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
24

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...