Festivalul româno-ucrainean de pe Unire, deschis de Rareș Prisacariu interpretând o poezie (video)

Festivalul româno-ucrainean de pe Unire, deschis de Rareș Prisacariu interpretând o poezie (video)

Festivalul organizat pe Pietonalul „Unirii” din municipiul Botoșani în cadrul proiectului transfrontalier „ROOTS Back to Our Common Roots”, a fost deschis de către micul Rareș Prisacariu, care a interpretat o poezie.

Alături de Rareș pe scenă au urcat soliști din cadrul Orchestrei Populare „Rapsozii Botoșanilor – Ioan Cobâlă”, dar și artiști botoșăneni, care au cântat, dar au și povestit despre bluza tradițională, ia, prin intermediul activității „Cămăși cu poveste și cântec”.

Activitatea a fost organizată și pentru sărbătorirea Zilei Universale a Iei, de către reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani.

Din partea Orchestrei au fost susținute momente artistice de către Elena Mândrescu, Petronela Rusu, Constantin Petrescu, Alina Huțu, Loredana Călin, Dan Doboș. De asemenea, au mai încântat publicul artiștii Celina Gherghelaș, Ștefania Puiu, Carmen Cornaci, Amalia Șarpe, Dumitrița Fedor, Teodor Gireadă, Elisabeta Șaramet și Antonia Gavril.

Mai mult decât atât, în cadrul Centrului de Creație a fost organizată și o expoziție de pictură, intitulată „Ia, punte peste timp”, cu lucrări realizate de elevi și absolvenți ai Liceului de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani. Manifestarea a fost coordonată de profesoara Genoveva Dolhescu, având ca obiectiv consemnarea Zilei Universale a Iei, sărbătorită odată cu Sânzienele.

În continuare, partenerii români și ucraineni au pregătit momente inedite pentru toate gusturile și vârstele. Cetățenii sunt așteptați pe pietonal și în zilele de sâmbătă și duminică, pentru a participa la festival.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
785

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1295

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
511

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...