Festivalul româno-ucrainean de pe Unire, deschis de Rareș Prisacariu interpretând o poezie (video)

Festivalul româno-ucrainean de pe Unire, deschis de Rareș Prisacariu interpretând o poezie (video)

Festivalul organizat pe Pietonalul „Unirii” din municipiul Botoșani în cadrul proiectului transfrontalier „ROOTS Back to Our Common Roots”, a fost deschis de către micul Rareș Prisacariu, care a interpretat o poezie.

Alături de Rareș pe scenă au urcat soliști din cadrul Orchestrei Populare „Rapsozii Botoșanilor – Ioan Cobâlă”, dar și artiști botoșăneni, care au cântat, dar au și povestit despre bluza tradițională, ia, prin intermediul activității „Cămăși cu poveste și cântec”.

Activitatea a fost organizată și pentru sărbătorirea Zilei Universale a Iei, de către reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani.

Din partea Orchestrei au fost susținute momente artistice de către Elena Mândrescu, Petronela Rusu, Constantin Petrescu, Alina Huțu, Loredana Călin, Dan Doboș. De asemenea, au mai încântat publicul artiștii Celina Gherghelaș, Ștefania Puiu, Carmen Cornaci, Amalia Șarpe, Dumitrița Fedor, Teodor Gireadă, Elisabeta Șaramet și Antonia Gavril.

Mai mult decât atât, în cadrul Centrului de Creație a fost organizată și o expoziție de pictură, intitulată „Ia, punte peste timp”, cu lucrări realizate de elevi și absolvenți ai Liceului de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani. Manifestarea a fost coordonată de profesoara Genoveva Dolhescu, având ca obiectiv consemnarea Zilei Universale a Iei, sărbătorită odată cu Sânzienele.

În continuare, partenerii români și ucraineni au pregătit momente inedite pentru toate gusturile și vârstele. Cetățenii sunt așteptați pe pietonal și în zilele de sâmbătă și duminică, pentru a participa la festival.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Șeful IȘJ a fost în vizită de lucru la Ministerul Educației. Bogdan Suruciuc: „Nu se va intra în sistem online sub nicio formă”

Miercuri, 28 Septembrie 2022
57

La începutul acestei săptămâni, Bogdan Suruciuc, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani a fost în vizită de lucru la Ministerul Educ...

Fagii seculari din nordul extrem al României (fotogalerie)

Miercuri, 28 Septembrie 2022
75

Aria Naturală Protejată RONPA0250 – Făgetul secular Stuhoasa, din comuna Suharău, are o suprafață de 60,7 hectare și a fost desemnată prin Legea 5/2000, aici fiind limita estică a areal...

Peste 250 de exemplare de păsări din peste 20 de rase vor putea fi admirate la Muzeul din Dorohoi în cadrul unei expoziții

Miercuri, 28 Septembrie 2022
41

Muzeul de Științele Naturii din Dorohoi, în colaborare cu Primăria Municipiului Dorohoi și alături de columbofili din județele Botoșani și Suceava, organizează în perioada 1 - 7 o...