Extravaganța orhideelor din Botoșani (fotogalerie)

Extravaganța orhideelor din Botoșani (fotogalerie)

Dintre speciile de orhidee, Papucul Doamnei necesită o protecție strictă, deoarece populația este în declin pe întreg arealul de distribuție din România, potrivit Arii Naturale Protejate din Botoșani.

Este o specie perenă de interes comunitar din familia Orchidaceae, care crește sporadic în habitatele de pădure și pajiști cu tufărișuri și vegetează de obicei pe substrat calcaros, înflorind în perioada mai – iunie.

Specia este strict protejată la nivel european prin Directiva Habitate (92/43/EEC) privind conservarea habitatelor naturale și a florei și faunei sălbatice și Convenția de la Bern privind conservarea vieții sălbatice și a habitatelor naturale din Europa.

Principalele amenințări asupra speciei sunt alterarea și distrugerea habitatelor, pășunatul, defrișările care conduc la modificarea regimului hidric prin drenări, turismul necontrolat și colectarea plantei din habitatele naturale.





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

astăzi, 13:50
154

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
641

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
608

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...