Eric Cracană, copilul fenomen din Botoșani, a triumfat la Festivalul Internațional "Capitala Muzicală" din Sibiu - Foto

La doar 14 ani, Eric este un talent muzical remarcabil, care a reușit să cucerească inimile publicului și să se impună ca o adevărată senzație la festival.

În weekendul 18-20 august 2023, Sibiu a fost Capitala Muzicii și a organizat Festivalul Internațional  de muzică pentru copii si tineret, aflat la cea de-a XI-a ediție.

Un juriu remarcabil format din Felicia Filip (soprană, director al Operei Comice pentru copii București, presedintele juriului), Cristian Mihăilescu (tenor și regizor de operă), Crina Mardare (profesor de canto și antrenor vocal la X Factor) Stela Avesalon (pianist și profesor), Ileana Vieru (jurnalist de radio), Rodica Tulbure (jurnalist de radio), Mihaela Grigorasc (compozitor și regizor muzical), Nicoleta Stoian (secretar muzical al Filarmonicii de Stat Sibiu), Elena Hasna (profesor de canto) și Darius Pasare (câștigătorul trofeului ediției 2022) a avut o misiune grea - să găsească cea mai bună voce, interpretare și cel mai charismatic concurent.

Eric Cracană, copilul fenomen din Botoșani, a triumfat la Festivalul Internațional "Capitala Muzicală" din Sibiu, adjudecându-și Trofeul Categoriei Muzică Ușoară și Premiul Special Art by Fuego.

La doar 14 ani, Eric este un talent muzical promițător, care a reușit să cucerească inimile publicului și să se impună ca o adevărată senzație la festival, obținând două distincții deosebite: Trofeul Categoriei Muzică Ușoară și prestigiosul Premiu Special Art by Fuego.

Într-o competiție plină de măiestrie și pasiune, Eric a strălucit pe scena secțiunii de muzică ușoară, impresionând juriul și publicul prezent prin talentul său remarcabil. În cadrul festivalului care s-a desfășurat pe 4 categorii majore - muzică ușoară, muzică instrumentală, muzică populară și muzică folk - Eric a demonstrat că pasiunea și eforturile sale îl plasează în elita artiștilor tineri și talentați.

Remarcabil este faptul că secțiunea de muzică ușoară a atras cei mai mulți concurenți, cu vârste cuprinse între 5 și 20 de ani, fapt ce subliniază și mai mult măreția performanței realizate de Eric Cracană.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bebeluș român născut într-o ambulanță în Italia, mort după numai câteva zile de viață

astăzi, 14:29

Micuțul, relatează Corriere della Sera, s-a născut la numai 34 de săptămâni și a venit pe lume sâmbăta trecută, în timp ce mama sa, o femeie de naționalitate română, ...

Ea este ”diva” din Botoșani pe care instanța o obligă să muncească în folosul comunității!

astăzi, 13:40

Cunoscută în zona emisiunilor mondene și de cancan din România, botoșăneanca în vârstă de 28 de ani va schimba, pentru o vreme, ”peisajul” monden. Asta î...