Elevi recompensați de polițiști, după ce au predat oamenilor legii un portofel găsit pe stradă

Elevi recompensați de polițiști, după ce au predat oamenilor legii un portofel găsit pe stradă

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au recompensat doi elevi ai Școlii Gimnaziale „Elena Rareș” din municipiul Botoșani, pentru faptul că au predat autorităților un portmoneu găsit pe stradă.

La data de 10 septembrie, doi elevi, de 13 și 14 ani, în timp ce se întorceau de la școală, au găsit pe o stradă din municipiul Botoșani, un portmoneu în care se aflau bani și acte de identitate. Aceștia au mers la sediul Poliției municipiului Botoșani, unde au predat bunul găsit.

Pentru comportamentul civic dovedit, ieri, 22 septembrie, polițiștii i-au vizitat la unitatea de învățământ și le-au oferit diplome de excelență.

Evenimentul menționat și alegerea corectă pe care au făcut-o protagoniștii acestuia, a generat un cadru interactiv de discuții, tuturor elevilor prezenți fiindu-le expuse, adecvat vârstei, noțiuni juridice privind răspunderea minorilor în diverse situații de încălcări ale legislației penale, explicându-li-se inclusiv consecințele însușirii pe nedrept a unui bun găsit.

„Pentru valorile educaționale insuflate celor doi copii, le mulțumim părinților acestora și cadrelor didactice care le modelează calea spre viitor”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Calvar pentru șoferi pe strada Pacea, consilier nemulțumit de... asfaltare (foto, video)

astăzi, 16:20
254

În plenul ședinței de Consiliul Local de luna trecută, consilierul Maxim Maricel s-a declarat nemulțumit de faptul că nu intervine nimeni pe strada Pacea, acolo unde șoferii se „chin...

Zilele municipiului Botoșani sub semnul întrebării, consilierii nu au votat proiectul: „A picat, clar. Bucurați-vă” (foto, video)

astăzi, 15:17
209

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului USR – Filiala Botoșani, a avut o interpelare în acest sens, punând spre dezbatere un amendament la acest proiect.„N...

Șef nou (și) la Poliția de Frontieră din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:00
367

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (S.T.P.F.) din Botoșani are o nouă conducere, după ce la finalul anului 2023 comisar șef de poliție Valeriu Mihai Harabulă s-a pensionat.Iniț...