Echipă de studenți din Iași, premiată la Istanbul pentru cel mai bun pod. Patru dintre ei sunt botoșăneni! (foto)

Studenții de la Facultatea de Construcții și Instalații din Iași au arătat din nou că sunt cei mai buni la construit poduri.

Echipă de studenți din Iași, premiată la Istanbul pentru cel mai bun pod. Patru dintre ei sunt botoșăneni! (foto)

Tinerii au urcat pe podium și au câștigat locul întâi la unul dintre cele mai grele și importante concursuri internaționale, care s-a desfășurat la Istanbul. Au construit cel mai rezistent, aspectuos, unic și rapid de montat pod.

În doar 23 de minute, tinerii au reușit, la Istanbul, să monteze podul pe care l-au gândit, proiectat și construit.

Se poate observa podul nostru, care prezintă o parte de rezistenţă, cea cu roşu şi o parte de estetică, cea cu auriu. Avem şi aceşti tiranţi, care vor susţine greutatea care va fi plasată pe centru, cât şi pe margini", arată unul dintre tineri.


Patru dintre studenți sunt din Botoșani

Patru dintre studenții de la Facultatea de Construcții și Instalații din Iași sunt tineri din județul Botoșani. Dumitrel Matei, unul dintre băieți, este din orașul Săveni, satul Petricani, iar Gabriela Nenișcă, Andreea Botezatu și Cosmin Moscalu sunt din Darabani.

Tineri campioni la construit poduri

Echipa formată din două fete și trei băieți s-a dovedit a fi cea mai pricepută și creativă. De execuție s-au ocupat, cu precădere, băieții din echipă.

Provocările au început încă din timpul execuţiei. Noi am realizat elementele brute, le-am realizat la o fabrică de aici din Iaşi, ca după aceea să venim în hală, unde am început să ne dăm seama că proiectarea nu este chiar cum ne doream noi", povestesc tinerii, potrivit observatornews.ro.

Cele două tinere studente, în anul patru, au reușit să dea podului și un aspect plăcut, care le-a adus și premiul pentru estetică.

Am încercat să ne gestionăm şi să facem o organizare cât mai uitlă a timpului, să fim mereu cu un pas înainte. Şi sunt unele lucruri de fineţe pe care doar fetele ştiu să le rezolve", spun ele.

Faptul că am reuşit să obţinem, al doilea an consecutiv, locul întâi ajută la moralul studenţilor şi îi motivează pe cei care acum sunt în anul 3 să se pregătească pentru ediţia de anul viitor", a declarat Gheorghiță Boacă, şef lucrări.

Tinerii s-au apucat de proiect în luna noiembrie. Este pentru a doua oară când studenții de la Universitatea Tehnică din Iași câștigă acest premiu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Analize și consultații medicale gratuite pentru 80 de enoriași ai unei parohii din Botoșani (Foto)

astăzi, 10:08
44

În contextul Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și al Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, așa cum a fost proclamat anul 2024 ...

Se caută donatori pentru a trimite în tabără 50 de copii din Botoșani!

astăzi, 09:22
132

Asociația Nectarie & Prietenii organizează în acest an tradiționala Tabără pentru copii.”Scopul nostru este de a crea oportunități ca acești copii să experimenteze dragost...

Avertisment transmis de ISU Botoșani către proprietarii de terenuri și fermieri: Atenție la incendii!

astăzi, 08:55
34

Fumatul în apropierea culturilor agricole, focul în aer liber lăsat nesupravegheat sau chiar defecțiunile tehnice la mașinile și utilajele folosite la recoltat pot provoca incendii. Ac...