Drapel de 104 metri purtat pe străzile din Todireni de elevi și profesori (video)

Drapel de 104 metri purtat pe străzile din Todireni de elevi și profesori (video)

Elevii și profesorii de la Liceul Tehnologic din Todireni au marcat Ziua Națională a României, alături de primarul comunei, într-un stil inedit. Pe ulițele satului, elevii și profesorii au purtat, în marș, un drapel de 104 metri.

La Căminul Cultural, elevii au pregătit un program de cântece și poezii. Grupa mică și grupa mare a Ansamblului „Todireanca” au dansat în zi de sărbătoare națională, iar elevii voluntari de la centrul de zi au împărțit oamenilor cocarde și stegulețe tricolore.

Lungimea drapelului simbolizează numărul de ani trecuți de la evenimentele de la 1 Decembrie 1918. Drapel a fost realizat în 2018, când s-au împlinit 100 de ani de la Marea Unire. De atunci, în fiecare an, elevii și profesorii Liceului Tehnologic Todireni adăugă câte un metru, pentru a simboliza numărul de ani trecuți de la evenimentele de la 1 Decembrie 1918.

Marşul elevilor s-a desfăşurat pe un traseu care a inclus cele mai importante obiective din comună, printre care şi biserica din Todireni, și s-a finalizat pe terenul de fotbal din localitate, unde a avut loc un program de cântece patriotice.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Campioana mondială și europeană în canotaj, a Botoșaniului: „Consider că nu eu am ales acest sport, ci el m-a ales pe mine” (fotogalerie)

Vineri, 29 Septembrie 2023
2045

Manuela Lungu are 20 de ani și este din comuna Coțușca, județul Botoșani. În prezent este studentă în primul an la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universități...

Angajați neplătiți patru luni de zile la o firmă din Botoșani. Șefa ITM: „Ne tot vin sesizări în acest sens” (video)

Vineri, 29 Septembrie 2023
1295

Angajații unei firme din domeniul construcțiilor de mașini au muncit, timp de patru luni de zile, fără să își primească salariile, informează Daniela Lozneanu, șefa Inspectoratului Ter...

Șefa ITM trage un semnal de alarmă către societățile care cazează și îngrijesc bătrâni: „Nu poți oferi servicii de calitate doar cu practicanți și voluntari” (video)

Vineri, 29 Septembrie 2023
329

Daniela Lozneanu, șefa Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Botoșani trage un semnal de alarmă cu privire la personalul centrelor destinate cazării și îngrijirii bătrânilor...