Doi meșteri populari din Botoșani au fost premiați de Ministerul Culturii la Gala Tezaure Umane Vii (fotogalerie)

Meșterii au fost apreciați și premiați pentru toată activitatea dedicată culturii tradiționale.

Doi meșteri populari din Botoșani au fost premiați de Ministerul Culturii la Gala Tezaure Umane Vii (fotogalerie)

Doi dintre meșterii populari ai județului Botoșani au fost premiați de Ministerul Culturii în cadrul evenimentului „Gala Tezaure Umane Vii”.

Este vorba despre Ileana Țîrliman, din Ibănești, și Constantin Ciubotărița, din Joldești. Aceștia au urcat pe scena Teatrului Municipal din Baia Mare, fiind premiați pentru întreaga activitate dedicată culturii tradiționale.

Delegația Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani, instituția deponentă a dosarelor câștigătoare, i-a însoțit și susținut pe cei doi meșteri populari din Botoșani care au obținut anul acesta cele două titluri onorifice.

Într-o gală elegantă, deosebită și emoționantă, au fost premiate cele 12 Tezaure Umane Vii ale României din anul 2023 - 12 oameni remarcabili din întreaga țară care au subdomenii ale folclorului ca stil de viață.

Badea Costică de la Joldești a animat întreaga sală cu spiritul dumnealui jovial, iar tanti Ileana a fost încă o dată pildă de trăire cu modestie și rânduială.

„Ne bucurăm pentru cele trei titluri de Tezaur Uman Viu obținute de județul Botoșani în ultimii doi ani! Sunt rezultate care pun în lumină activitatea culturală desfășurată cu entuziasm și consecvență în județul nostru. Sperăm să mai reușim astfel de recunoașteri publice ale meșterilor autentici din Botoșani cât îi mai avem încă în viață și, de asemenea, ne dorim ca aceste meșteșuguri tradiționale să aibă continuitate și îi îndemnăm pe cei din generațiile mai tinere să îmbrăţişeze astfel de activități!”, au transmis reprezentanții CJCPCT din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sfântul Pantelimon, cinstit la Biserica Uspenia din municipiul Botoșani!

astăzi, 14:48
2

Credincioșii sunt așteptați la sfârșitul acestei săptămâni, pentru a-l cinsti în rugăciune pe sfântul Pantelimon și a se închina la Sfintele lui Moaște, aflate l...

Singurul profesor de 10 la Botoșani: „Din păcate nu am post titularizabil!”

astăzi, 14:23
420

Marți au fost publicate rezultatele inițiale în urma susținerii examenului național de titularizare. La Botoșani un candidat la disciplina Biologie a reușit să obțină nota 10.Candid...

Cele mai atractive sloturi online care abordează tema Egiptului Antic

astăzi, 14:13
28

Fascinanta civilizație înfloritoare a Egiptului Antic generează încă multe semne de întrebare în lumea modernă. Arheologii, oamenii de știință și alți cercetători ana...