Doi meșteri populari din Botoșani au fost premiați de Ministerul Culturii la Gala Tezaure Umane Vii (fotogalerie)

Meșterii au fost apreciați și premiați pentru toată activitatea dedicată culturii tradiționale.

Doi meșteri populari din Botoșani au fost premiați de Ministerul Culturii la Gala Tezaure Umane Vii (fotogalerie)

Doi dintre meșterii populari ai județului Botoșani au fost premiați de Ministerul Culturii în cadrul evenimentului „Gala Tezaure Umane Vii”.

Este vorba despre Ileana Țîrliman, din Ibănești, și Constantin Ciubotărița, din Joldești. Aceștia au urcat pe scena Teatrului Municipal din Baia Mare, fiind premiați pentru întreaga activitate dedicată culturii tradiționale.

Delegația Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani, instituția deponentă a dosarelor câștigătoare, i-a însoțit și susținut pe cei doi meșteri populari din Botoșani care au obținut anul acesta cele două titluri onorifice.

Într-o gală elegantă, deosebită și emoționantă, au fost premiate cele 12 Tezaure Umane Vii ale României din anul 2023 - 12 oameni remarcabili din întreaga țară care au subdomenii ale folclorului ca stil de viață.

Badea Costică de la Joldești a animat întreaga sală cu spiritul dumnealui jovial, iar tanti Ileana a fost încă o dată pildă de trăire cu modestie și rânduială.

„Ne bucurăm pentru cele trei titluri de Tezaur Uman Viu obținute de județul Botoșani în ultimii doi ani! Sunt rezultate care pun în lumină activitatea culturală desfășurată cu entuziasm și consecvență în județul nostru. Sperăm să mai reușim astfel de recunoașteri publice ale meșterilor autentici din Botoșani cât îi mai avem încă în viață și, de asemenea, ne dorim ca aceste meșteșuguri tradiționale să aibă continuitate și îi îndemnăm pe cei din generațiile mai tinere să îmbrăţişeze astfel de activități!”, au transmis reprezentanții CJCPCT din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Interviu cu un botoșănean, make-up artistul vedetelor din capitală. „Sunteți frumoase, fetelor!” (foto)

Luni, 4 Decembrie 2023
1324

Alexandru Tanasă sau Alex, așa cum îi spun apropiații, este din comuna Drăgușeni, județul Botoșani și se poate lăuda cu un palmares impresionant la vârsta lui. Și-a dorit să fie...

Ample acțiuni cu polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră, s-a lăsat cu amenzi și permise reținute

Luni, 4 Decembrie 2023
301

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 7 acțiuni punctuale în Darabani, Săveni, Botoșani, Flămânzi, Bucecea și Dorohoi, în cadrul acțiunii BLOCADA,...

(Și) personalul TESA de la „Mavromati” continuă protestele (foto, video)

Luni, 4 Decembrie 2023
104

Continuă protestele și la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani. Personalul TESA a ieșit, pentru a 11-a zi, în fața unității sanitare în semn de prote...