Denisa Nicola Măntăluță este micuța artistă din Botoșani care împărtășește publicului emoția cântecului popular

Denisa Nicola Măntăluță este micuța artistă din Botoșani care împărtășește publicului emoția cântecului popular

Denisa Nicola  Măntăluță este născută pe 4 decembrie 2010 la Botoșani. Locuiește împreună cu părinții în loc. Dângeni, are 10 ani și este elevă în clasa a III a la Școala Gimnazială Nr.2 Iacobeni. Denisa este o voce aparte, care s-a remarcat repede în muzica populară reușind, la vârstă de 10 ani,  să capteze atenția marilor artiști din domeniu la concursurile de muzică populară.

De mică iubește muzica și să cânte, dar fiind o fire timidă a reușit cu greu să treacă peste emoții și să înceapă cursurile de canto popular la  studioul Cheia Sol din Botoșani, pe 1 august 2020,  unde, datorită profesionalismului profesorilor îndrumători, a reușit nu numai să învingă emoțiile, cât și să aibă rezultate impresionante la concursurile online de interpretare la care a participat, nu puține la număr într-un timp atât de scurt.

Ca oricărui copil de vârsta ei, Denisei îi place să se joace cu alți copii, îi plac jocurile pe calculator și este atrasă de programarea pe calculator. A urmat cursurile de programare ,,Code Hero” și proiectul ei în ,,Scratch” a trecut în etapa finală, fiind considerat cu cel mai bun scenariu.

Este o fire prietenoasă și energică, iar în timpul liber îi plac plimbările cu mașina, excursiile, să viziteze locuri noi și să facă fotografii. Citește din plăcere, îi plac animalele și vrea să învețe să cânte la orgă.

Ne-a răspuns la întrebările noastre cu multa sinceritate si cu maturitatea unui adult, iar privirea ei ascunde ambiție, seriozitate si mult drag pentru pasiunea ei- MUZICA!

Cum ai descoperit pasiunea pentru muzică?

Încă de mică mi-a plăcut să cânt. Nu conta ce, eu cântam melodiile pe care le auzeam la radio sau Tv, iar dacă nu mai știam versurile inventam altele, ca să-mi iasă cântecul. Mai târziu, când am început școala, doamna învățătoare mi-a spus că am o voce frumoasă și că ar trebui să merg să iau lecții de canto. La început nu prea am vrut, deoarece sunt o fire timidă și îmi era rușine să cânt în public. Cu timpul am participat la serbările școlare și am văzut că oamenii apreciau felul în care cântam. Abia pe la 9 ani mi-am făcut curaj și am rugat-o pe mama să mă ducă să iau lecții de canto.

Cât de mult studiezi și te pregătești pentru muzica?

Știu că sunt abia la început și că am foarte mult de muncă, de aceea în fiecare zi repet singură acasă cam o oră, o oră și ceva, toate melodiile pe care le lucrez cu doamna la orele de canto.

Care sunt cele mai importante calități pe care trebuie sa le aibă un artist?

Cred că cele mai importante calități pe care ar trebui să le aibă un artist sunt: pasiunea pentru muzică, talentul/vocea frumoasă, ambiție, răbdare, respect față de public, etc.

De ce ai ales muzica populară?

Îmi place muzica în general, doar că, de fiecare dată, când auzeam muzică populară nu mă puteam abține să nu cânt. Muzica populară românească mi se pare  frumoasă,  cu versuri frumos scrise, care exprimă foarte bine stări sau spun o poveste. Mă atrag strigăturile din muzica populară și ritmul ei aparte.

Ce îți dorești să devii când vei fi adult?

Când voi fi adult vreau să continui să cânt. Sper să reușesc să-mi fac o carieră în muzică, dar în același timp aș vrea să devin profesor de canto, ca și doamna mea profesoară Anamaria Murariu, deoarece datorită ei am reușit să mai trec peste emoții și să încep să am încredere în mine și în calitățile mele vocale.

Cum te ajută muzica în viața ta?

Cred că muzica are un rol foarte important în viața noastră. De fiecare dată când ești trist sau plictisit, muzica îți poate schimba starea și te ajută să treci mai ușor peste momentele mai puțin plăcute.La  mine, așa este. Orice fac – teme, curat, joacă - eu ascult muzică.

Care e artistul tău preferat?

Artista mea preferată de muzică populară este Mihaela Tabură, însă îmi plac și Andreea Haisan, Alexandru Brădățean, Anamaria Murariu,  Fetele din Botoșani și alții.

Iată câteva din premiile câștigate de Denisa la concursurile de muzica nationale:

- Concurs de muzică patriotică ,,Patriot de România 2020”, dec. 2020- locul I

- Festival Național de Interpretare ,,Cântecele Iernii”-Ediția I online- cântec patriotic, dec.2020 – premiul I

Festival Național de Interpretare ,,Cântecele Iernii”-Ediția I online-colind, dec. 2020 – premiul I

Festival Național de Interpretare ,,Am un vis să fiu artist”, Ediția a III a, noiembrie 2020, premiul I Absolut

Festival Național de Interpretare ,,Cântecele Iernii”-Ediția I online,cântec popular, decembrie 2020, premiul I Absolut.

Concurs online Internațional de Interpretare ,,Muzica ne poate uni”, Ediția a II a, secțiunea muzică vocală patriotică, dec. 2020- premiul I

- Concurs online Internațional de Interpretare ,,Muzica ne poate uni”, Ediția a II a, secțiunea muzică vocală patriotică, dec. 2020- premiu special din partea președintelui juriului Emanuel Pecingină

Festival – Concurs ,,România-i țara mea”, ediția a III a, dec. 2020 - premiul I

-  Festival Concurs on-line ,,Trofeul săniuța lui Moș Crăciun”, dec. 2020- locul II

-  Concurs Local (Corlăteni) ,,Ciobănaș la oi am fost”, interpretare vocală,  dec. 2020 – premiul III


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
22

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
33

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...