Comuna Mileanca se pregătește de sărbătoare, alături de artiști renumiți

Comuna Mileanca se pregătește de sărbătoare, alături de artiști renumiți

Comuna Mileanca va fi aniversată printr-o serie de concerte și activități festive, organizate de Primărie și Consiliul Local, pe 15 August a.c., începând cu ora 14:00.

Pentru a oferi o zi de adevărată sărbătoare pentru comunitate, organizatorii au pregătit un program folcloric deosebit, premierea cuplurilor care aniversează 50 de ani de căsătorie, lansare de carte, workshop cu activități care privesc tradițiile populare, folclorul coregrafic, folclorul muzical-instrumental – participanți fiind tinerii și copiii, jocuri în aer liber, de asemenea pentru copii și tineri.

Sunt invitați interpreți îndrăgiți de muzică populară, un grup vocal, precum și ansambluri de folclor coregrafic, dar nu va lipsi din program muzica de fanfară.

Programul zilei de 15 august:
● ora 14:00 – Fanfara Mileanca va da startul atmosferei de sărbătoare;
● premierea cuplurilor care aniversează în acest an 50 de ani de căsătorie;
● programul de cântece și jocuri populare tradiționale – susținut de îndrăgiți interpreți de muzică populară, ansambluri de jocuri populare tradiționale, un grup vocal și fanfara.

Au răspuns invitației de a oferi bucurie și voie bună cunoscuții interpreți de muzică populară - Dan Doboș, Angelica Flutur, Alexandru Brădățan, Anda Scutelnicu, Carmen Cornaci, dar și tinere talente precum: Ana Maria Zvîncă, Ionela Prîsneac, Ionuț Ștefănescu, Miruna Văcăreanu și Cosmina Văcăreanu.

Fanfara Mileanca și Grupul vocal „Gheorghe Mitoceanu” din Mileanca vor face dovada preocupării comunității pentru păstrarea și promovarea culturii tradiționale locale și a cinstirii celor care au lăsat o zestre a tradițiilor din Mileanca.

Programul folcloric va fi îmbogațit cu cântece și jocuri populare tradiționale prezentate sătenilor de Ansamblul folcloric „Datina” din Botoșani, Ansamblul folcloric „Pădureanca” din Coșula, Ansamblul folcloric „Zorile” din Havîrna și Ansamblul folcloric „Floarea Soarelui” din Săveni.

Evenimentul va fi prezentat de doamna Elena Pricopie.

Ziua comunei Mileanca va fi încheiată cu jocuri în aer liber destinate copiilor și tinerilor.

În preziua sărbătorii, pe data de 14 August 2022, Mileanca va fi locul de desfășurare a acțiunii culturale care a devenit o tradiție de câțiva ani în județul Botoșani – „Caravana folclorică la sate”, organizată anual de Clubul Cultural-Artistic „Libertatea” - președinte Mihai Fediuc și Asociația „Arlechin”- președinte Damean Flavius Alin, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani.

Duminică, 14 august, la ora 16:00, Căminul Cultural Mileanca va găzdui lansarea cărții „Jocuri populare din județul Botoșani”. Cartea poate fi un veritabil material didactic pentru cei care se ostenesc a învăța copiii și tinerii arta jocului popular tradițional. Autorul este cunoscutul instructor-coregraf Mihai Chelărescu, împătimit al jocului popular tradițional, cunoscător al jocurilor populare din județul Botoșani.

Caravana va continua cu workshop-uri cu tineri și copii având teme legate de tradiții, folclor coregrafic, folclor muzical-instrumental, și se va încheia cu jocuri în aer liber.

(Comunicat de presă; ed: R.A.))

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani se mândrește cu una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din țară

Miercuri, 5 Octombrie 2022
213

În municipiul Botoșani se află una dintre cele mai moderne Unități de Primiri a Urgențelor din România. Reabilitarea și dotarea cu tehnologie modernă au costat peste 11 milioane de ...

În școli se vor înființa grupe de acomodare, destinate elevilor școlarizați anterior în străinătate, unde se vor preda și noțiuni de limbă română

Miercuri, 5 Octombrie 2022
59

Pentru a le facilita integrarea în sistemul de învățământ de la noi elevilor care au făcut școală, mai mulți ani, în străinătate, s-a stabilit, printr-o lege publicat...

Proiect legislativ depus la Senat privind introducerea uniformelor școlare în învățământul preuniversitar

Miercuri, 5 Octombrie 2022
61

AUR anunţă că a depus la Senat o propunere legislativă care modifică Legea nr. 35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ, prevăzându-se reint...