Centrul Vechi a vibrat într-un concert de excepție cu Richard Clayderman și mii de spectatori (video)

Centrul Istoric a vibrat, vineri seară, într-un spectacol muzical de o excepțională frumusețe, desfășurat în cadrul Festivalului Instituțiilor de Cultură. Maestrul pianului romantic, Richard Clayderman, a adunat sub cerul liber peste 2000 de spectatori entuziasmați, deschizând scena pentru o pleiadă de artiști autohtoni. Prezentările au fost făcute de omul de televiziune Dan Negru.

Într-un moment de înaltă recunoaștere, primarul Cosmin Andrei i-a înmânat lui Richard Clayderman un premiu special pentru întreaga sa contribuție la muzică. Cu vânzări de peste 150 de milioane de discuri, pianistul și-a câștigat un renume impresionant datorită abilității sale de a aduce în prim-plan reinterpretări deosebite ale unor piese clasice, coloane sonore de film și hituri pop, păstrând mereu esența melodică și emoțională a originalului.

Romantismul recitalului a fost sporit de personaje de epocă care au defilat printre mulțimi. O notă distinctivă a evenimentului a fost oferită și de public, majoritatea participanților optând pentru vestimentații elegante.


Alături de Richard Clayderman au evoluat o serie de invitați speciali ai Filarmonicii „George Enescu”: Grupul „Baccara”, formațiile vocale „Brio Sonores” și „Dimmas”, „Amadeus”, soprana Operei Naționale din Iași – Ana Maria Donose, tenorul Eusebiu Huțan și tenorul Operei Naționale din Cluj – Florin Estefan. Aceștia au fost îndrumați de bagheta dirijorilor Alexandru Ilie și Xenti Runceanu, colaborarea aducând pe scenă o diversitate muzicală inedită și captivantă.

Magia serii a fost păstrată și amplificată ulterior de alți artiști de renume: „The Sky Ballet”, „Superchill” la percuție, Giancarlo Palena la bandoneon și Ovidiu Lup la pian. Evenimentele au cristalizat atmosfera într-o emoție colectivă memorabilă, într-unul dintre cele mai pitorești colțuri ale orașului.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta