Caravana ASCOR Iași a poposit la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani

Caravana ASCOR Iași a poposit la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani

În perioada 25 - 26 iunie, în Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Botoșani, la invitația părintelui protopop Petru Fercal, a poposit Caravana ASCOR din Iași. Evenimentul face parte dintr-un proiect biblic destinat tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 20 de ani din localitățile Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Voluntari au fost Maria Popovici – studentă la Facultatea de Medicină - Iași, Ecaterina Budăi - studentă la Facultatea de Matematică - Iași, Teodora Onilă – studentă la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, specializarea Asistență Socială - Iași și Dan Zăhărescu – student la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” - Iași.

Potrivit doxologia.ro, caravana ASCOR este un proiect biblic destinat tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 20 de ani din localitățile Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, care își propune să abordeze subiectul problemelor cu care tinerii se confruntă astăzi, dar și a libertății pe care o oferă virtutea. Anul acesta se află la a doua ediție, iar tema este „Tinerețea, timpul marilor alegeri”.  Prima ediție s-a desfășurat în perioada 19 iunie - 10 septembrie anul trecut, din inițiativa ASCOR Iași, unde voluntarii s-au întâlnit cu 1000 de tineri din Arhiepiscopia Iașilor.

Tinerii voluntari au poposit vineri seară în Botoșani și au fost cazați în Așezământul parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul”. Activitatea a început sâmbătă, la ora 9:00, cu primirea participanților și cu rugăciunea de dimineață, apoi pe parcursul zilei au avut loc trei sesiuni de discuții și una de feedback. La acest eveniment s-au înscris 26 de tineri cu vârste între 12 și 20 de ani din parohie.

Aceștia au purtat un dialog cu voluntarii ASCOR Iași, despre ce înseamnă alegere, ce presupune aceasta și care sunt consecințele alegerilor noastre. Totodată s-au abordat și subiecte precum adicții sau patimile cu care se poate confrunta un tânăr, dar și bucuria deprinderii unei virtuți, toate acestea fiind prezentate într-o manieră de discuții libere pe baza textelor scripturistice, dar și prin joc.

În urma sesiunii de feedback desfășurată prin joc, participanții au reușit să-și însușească câteva informații despre Sfânta Scriptură, au înțeles ce este patima și ce este virtutea și au rămas cu ideea de ansamblu că tinerețea este momentul celor mai importante alegeri, iar alegerile cele mai dificile sunt cele care presupun sacrificii.

Duminică, la finalul întâlnirii, fiecare tânăr s-a împărtășit de bucuria Sfintei Liturghii prin participarea la strană, apoi membrii ASCOR Iași au mulțumit părintelui Petru Fercal pentru invitație și pentru frumoasa colaborare, oferindu-i o diplomă, iar tinerilor le-au oferit un exemplar al Sfintei Scripturi, cadou din partea membrilor ASCOR Iași.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Sf. Mc. Filofteia de la Curtea de Argeş; Sf. Ier. Ambrozie, Episcopul Mediolanului

astăzi, 08:24
31

Sfânta Filofteia fecioara s-a născut în oraşul Târnovo din Bulgaria, şi rămânând orfană, după mutarea la Domnul a mamei sale, înţelepţită fiind de Duhul Sf...

Cod galben de precipitații mixte și polei. Recomandările ISU pentru șoferi

Marţi, 6 Decembrie 2022
188

Avertizarea de tip cod galben de precipitații mixte și depuneri de polei a fost prelungită până la ora 23:00, pentru județul Botoșani.„Dacă sunteți nevoiți să porniți l...

Zeci de autovehicule controlate de polițiștii din Ștefănești, în zorii zilei

Marţi, 6 Decembrie 2022
244

La data de 5 decembrie 2022, în intervalul orar 06:00-09:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefăneșt...