Bucătării din toată lumea reunite în cel mai apetisant eveniment al verii din Botoșani (fotogalerie)

A început Street Food Festival, la Botoșani. Festivalul gastronomic este organizat pe Pietonalul „Unirii” și se află la cea de a doua ediție.

De joi la orele amiezii, Pietonalul „Unirii” s-a transformat într-un paradis al mâncărurilor aduse din toate bucătăriile. Toți cei interesați vor putea descoperi arome autentice și preparate inovatoare într-o varietate uimitoare de food trucks și standuri.

Botoșănenii pot încerca delicii italienești, mâncare mexicană, burgeri, churros, preparate de tip fast-food, clătite cu poveste, preparate din pește sau mâncare românească.

În prima zi a festivalului numărul cetățenilor prezenți a fost destul de redus. Probabil că atmosfera destul de răcoroasă nu i-a scos din casă pe botoșăneni. Totuși, cei prezenți la festival nu prea s-au înghesuit să cumpere preparate, prețurile fiind destul de piperate.

De exemplu, un churros cu topping la alegere este 20 de lei, iar unul cu două topping-uri este 25 de lei. Un hot dog mexican este 30 de lei și unul clasic este 20 de lei.

Prețurile la preparatele din pește variază de la 30 de lei ajungând până la 50 de lei. O porție de inele de calamar este 30 de lei, iar pentru cei care doresc să încerce creveții trebuie să scoată din buzunar 40 de lei.

Se mai pot servi băuturi alcoolice, răcoritoare sau cafea. Pe lângă mâncare și băuturi, cetățenii pot asculta muzică bună, asigurată de artiștii Adda, Timothy Kross, Missed Call, Om la Lună, Funktionality, Bidașcu Silvestru Trio și Bosquito.

Evenimentul se desfășoară între orele 12:00 – 23:00, în zilele de 28, 29 și 30 iulie, accesul fiind gratuit.

Astfel, circulația autovehiculelor va fi restricționată pe Bulevardul Mihai Eminescu, cu excepția riveranilor, între intersecția cu strada Octav Onicescu și intersecția cu strada Marchian, în fiecare zi a festivalului, astfel: joi și vineri între orele 17.00 – 23:00, iar de sâmbătă de la ora 12:00 până duminică la ora 23:00.











 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Părintele Ioan Alupoaiei, condus pe ultimul drum de ziua preotesei sale! ÎPS Teofan: „Poate Părintele Ioan era deja pregătit pentru veșnicie” (foto, video)

Monday, 16 September 2024

Comunitatea creștină și-a luat rămas bun de la unul dintre cei mai iubiți și apreciați preoți din municipiul Botoșani. Peste 300 de botoșăneni au venit la Biserica „Izvorul Tămăduir...

Noul prefect de Botoșani a depus jurământul de credință. Nechifor: „Îmi doresc să nu vă înșel așteptările” (foto, video)

Friday, 13 September 2024

Decizia de a-l numi în funcția de prefect al județului Botoșani pe Dan Nechifor a fost luată în ședința de Guvern care a avut loc miercuri, 11 septembrie 2024. La două zile de la nu...

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani deschide stagiunea cu o premieră: L.M.A., spectacol cu, pentru și despre adolescenți! (foto, video)

Thursday, 12 September 2024

Este vorba despre „L.M.A.” de Selma Dragoș, în regia Deliei Gavlițchi. Regia artistică: Delia Gavlițchi, Scenografia: Tȕnde Tomos, Coregrafia: Victoria Bucun, Sound design: Adri...