Botoșănenii sunt invitați să deguste gratuit peste 130 de vinuri, pe muzica lui Dan Ciotoi. Organizatorii anunță seară de club și surprize pentru participanți

Iubitorii de vin din Botoșani sunt invitați să deguste peste 130 de sortimente din cele mai alese podgorii, să se bucure de muzică bună și să descopere poveștile aromelor preferate, într-un amplu eveniment care se va desfășura în perioada 16-18 septembrie a.c. „Wine. Food and Drinks Festival” va cuprinde concerte, demonstrații culinare, o seară de club și surprize din partea organizatorilor, accesul fiind condiționat doar de achiziția unui pahar.

Evenimentul prilejuit de SC Diasos Top Distrib SRL, ajuns la cea a șasea ediție, se adresează tuturor persoanelor care au împlinit 18 ani. În acest an, festivalul își va concentra acțiunea la Grand Irish Pub, însă cramele participante își vor răspândi vinurile și în restaurantele din zona centrală a municipiului Botoșani. Vor fi oferite spre degustare gratuită sortimente îndrăgite marca Histria, Cotnari, Averești, Vinarte, Oprișor, Cricova, Histria, Hamangia, Bohotin și Panciu.

„Evenimentul are un caracter extins. Vom concentra acțiunea la Grand Irish Pub, însă vom aduce câte o cramă în restaurantele din zonele adiacente, făcând astfel legătura dintre vin, restaurante și oameni. Ne vom împrăștia vineri în diferite locații, pe care le vom anunța cu 2-3 zile înainte. Orașul are nevoie de astfel de activități, menite să anime și să unească oamenii în jurul mesei, la povești și socializare. Vom avea în jur de 130-140 de sortimente de vin, din cele mai alese podgorii. Va fi un eveniment de promovare, dar suntem pregătiți și pentru cei care doresc să cumpere. Producătorii vor prezenta istoria și particularitățile fiecăruia dintre vinuri, pentru ca pasionații să cunoască povestea băuturii preferate. Evenimentul va prilejui și explorarea gusturilor, cu toate că e o adevărată provocare să apuci să deguști toate sortimentele în trei zile”, a spus Florin Huștiuc, managerul SC Diasos Top Distrib SRL.

Vinurile vor fi însoțite de brânzeturi produse de Five Continents, Lacto Solomonescu și Vlăsie Company, printre care și renumitul Cașcaval de Săveni. Spre delectarea participanților, va avea loc și o demonstrație culinară.

„Vom avea vinuri liniștite și vinuri spumante, iar în completare vine o gamă largă de brânzeturi fine. Se alătură și chef Bogdan Cîmpanu, care va face o demonstrație culinară cu un ceaun pe cinste. Dacă nu intervine nimic până atunci, ne asigură că e pregătit să ne surprindă. Vom organiza și o tombolă, punem la bătaie sticle prețioase. Avem multe planuri pentru ca oamenii pe care îi reunim să aibă parte de momente de neuitat”, a adăugat Florin Huștiuc.

Evenimentul debutează vineri, la ora 14:00, în Grand Irish Pub, cu o degustare tihnită, urmată de un concert al Formației „Generic” și Dan Ciotoi. Sâmbătă, în intervalul orar 12:00-19:00, participanții vor cunoaște sortimentele cu ajutorul somelierilor, apoi vor fi invitați să petreacă o noapte de club. Degustarea vinurilor continuă duminică, pe strada Marchian nr.5.

Iubitorii de vin pot participa la eveniment cu condiția să cumpere paharul dedicat, care costă 5 lei.



 

 

Spune-ne opinia ta