Gospodinele de la Cozonac Domnesc din Botoșani vor realiza o alivancă uriașă de 20 de metri, un adevărat record culinar.
Din brânză, urdă, ouă și mărar, gospodinele din Tocileni vor duce la București gustul autentic de acasă.
Sâmbătă dimineață, începând cu ora 10:00, bucureștenii care ajung la Festivalul Plăcintelor vor găsit o alivancă moldovenească uriașă, de 20 de metri lungime – un adevărat record tradițional.
Rețeta este păstrată din străbuni, iar ingredientele, adunate cu grijă din gospodării, vorbesc despre bogăția toamnei și hărnicia țăranului român:
2000 de ouă frământate cu migală,
150 kg de brânză și 150 kg de urdă îmbinate cu gust,
10 kg de mărar proaspăt și 10 kg de ceapă aromată,
50 kg de mălai și 20 kg de făină, împletite cu 20 kg de griș fin,
50 litri de lapte dulce și 50 litri de smântână cremoasă,
50 kg de unt pentru frăgezime și savoare.
Din toate acestea va prinde viață o alivancă uriașă cu brânză sărată, mărar și ceapă, care va umple Parcul Izvor de mirosuri ademenitoare, așa cum numai în satele Moldovei se mai simt, scrie dcnews.ro.