Atmosferă de sărbătoare în Botoșani. Sute de cetățeni au participat la manifestările dedicate Zilei Naționale a României (video)

Atmosferă de sărbătoare în Botoșani. Sute de cetățeni au participat la manifestările dedicate Zilei Naționale a României (video)

Astăzi, pe 1 decembrie, românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Națională a României, evenimentul din anul 1918 când Transilvania s-a unit cu Principatele Române. Această zi a fost marcată și la Botoșani, în Piața 1 Decembrie, unde sute de botoșăneni au participat la ceremonialul militar și religios.

Evenimentul a început la ora 10:00 cu trecerea în revistă a detașamentului de onoare, salutul drapelelor de luptă de către prefectul județului și comandantul Garnizoanei Militare, pe fondul „Marșului de întâmpinare” și intonarea imnului. Ulterior prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, președintele Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, Doina Federovici, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, și șeful Garnizoanei din Botoșani, au rostit discursuri. Au fost depuse coroane, iar la final a avut loc defilarea cadrelor militare.

Un moment special l-a avut micul Rareș Prisacariu, care a intonat poezia „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”, în semn de recunoștință pentru patrie.

În jurul orei 11:00, botoșănenii au fost așteptați la tradiționalul meniu pregătit de municipalitate. Au fost pregătite aproximativ 700 de porții de fasole cu cârnați, vin și suc.

 










 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

astăzi, 13:50
217

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
678

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
622

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...