Atmosferă de sărbătoare în Botoșani. Sute de cetățeni au participat la manifestările dedicate Zilei Naționale a României (video)

Atmosferă de sărbătoare în Botoșani. Sute de cetățeni au participat la manifestările dedicate Zilei Naționale a României (video)

Astăzi, pe 1 decembrie, românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Națională a României, evenimentul din anul 1918 când Transilvania s-a unit cu Principatele Române. Această zi a fost marcată și la Botoșani, în Piața 1 Decembrie, unde sute de botoșăneni au participat la ceremonialul militar și religios.

Evenimentul a început la ora 10:00 cu trecerea în revistă a detașamentului de onoare, salutul drapelelor de luptă de către prefectul județului și comandantul Garnizoanei Militare, pe fondul „Marșului de întâmpinare” și intonarea imnului. Ulterior prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, președintele Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, Doina Federovici, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, și șeful Garnizoanei din Botoșani, au rostit discursuri. Au fost depuse coroane, iar la final a avut loc defilarea cadrelor militare.

Un moment special l-a avut micul Rareș Prisacariu, care a intonat poezia „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”, în semn de recunoștință pentru patrie.

În jurul orei 11:00, botoșănenii au fost așteptați la tradiționalul meniu pregătit de municipalitate. Au fost pregătite aproximativ 700 de porții de fasole cu cârnați, vin și suc.

 


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Povestea unei copile care suferă de multiple afecțiuni la doar patru ani. Andreea are nevoie de ajutorul semenilor (fotogalerie)

astăzi, 11:56
249

Andreea are doar patru ani și locuiește într-un sat de lângă orașul Dorohoi. Dacă unii copii se bucură de copilărie și pășesc zâmbitori în viață, Andreea se luptă ...

FC Botoșani scoate la licitație afișul de la meciul cu FC Argeș, pentru a o ajuta pe o tânără diagnosticată cu boala Lyme

astăzi, 11:02
301

FC Botoșani scoate la licitație afișul de la meciul cu FC Argeș, pentru a o ajuta pe o tânără diagnosticată cu boala Lyme. Pe afișul de impact este portretizat jucătorul Sebastian Maila...

Bărbat amendat de jandarmi cu 1000 de lei pentru transport ilegal de lemne

astăzi, 10:30
407

Un bărbat a fost sancționat seara trecută de jandarmii botoșăneni, deoarece nu a putut prezenta documente care să dovedească legalitatea transportului de material lemnos pe care îl efectu...