Atelier de lucru în penitenciar pentru celebrarea asistenței sociale, cu reprezentanți ai societății civile

Structura teritorială din Botoșani a Colegiului Național al Asistenților Sociali organizează, vineri, un atelier de lucru la care vor participa autorități și reprezentanți ai societății civile.

Evenimentul marchează cea de a XIV-a ediție a Zilelor Asistenței Sociale, tema din acest an fiind „construirea unei noi lumi eco-sociale, care nu lasă pe nimeni fără suport”.

„Tema de anul acesta prezintă o viziune și un plan de acțiune pentru a crea noi valori globale, politici și practici care să dezvolte încrederea, securitatea și încrederea tuturor oamenilor cât și sustenabilitatea planetei. Ziua Mondială a Asistenței Sociale 2022 va fi o oportunitate importantă pentru profesia de asistent social de a angaja toate rețelele de asistență socială cu comunitatea în care lucrează pentru a contribui la valorile și principiile care permit tuturor oamenilor să li se respecte demnitatea printr-un viitor comun”, a precizat Daniel Hliban, președintele Colegiului Asistenților Sociali din Botoșani.

Atelierul de lucru va avea loc vineri, începând cu ora 11:30, în Sala de Conferințe a Penitenciarului. Sunt invitați Vlad Plăcintă, fondatorul Asociației „Salvează o Inimă”, pompierul Iulian Rotariu, Petru-Vasile Gafiuc, din partea Institutului pentru Parteneriat Social din Bucovina, comisarul-șef Dumitru-Daniel Pânzariu, director al unității de detenție.

„Evenimentele organizate urmăresc să celebreze realizările asistenților sociali și să promoveze rolul asistentului social în rândul comunității în vederea transmiterii unui mesaj comun la nivel internațional cu privire la conștientizarea contribuțiilor din domeniul social și nevoia acțiunilor ulterioare”, a adăugat Daniel Hliban.

Colegiul Național al Asistenților Sociali din România este, potrivit statutului, autoritatea profesională în domeniu care reprezintă, apără și promovează drepturile și interesele membrilor la nivel local, național și internațional, apără onoarea, libertatea și independența profesională a asistentului social în exercitarea profesiei, asigură respectarea de către asistenții sociali a obligațiilor care le revin față de beneficiari, instituții și societate, în concordanță cu normele deontologice ale profesiei.

 

Spune-ne opinia ta