Astăzi, 21 ianuarie 2021, cea mai tristă "Zi Internaţională a Îmbrăţişărilor"

 Astăzi, 21 ianuarie 2021, cea mai tristă "Zi Internaţională a Îmbrăţişărilor"

În fiecare an pe, 21 ianuarie, este Ziua Internațională a Îmbrățișărilor. Ea a fost instituită în 1986 şi este sărbătorită în mai multe țări.

Sărbătoarea a fost inaugurată de pastorul Kevin Zaborney, din statul american Michigan. Nu a durat mult până când sărbătoarea a prins avânt și s-a răspândit în mai multe țări de pe glob.

Data aleasă nu este una întâmplătoare, potrivit specialiștilor. Luna ianuarie este una mai puțin fericită pentru mulți oameni, întrucât este perioada când mulți încearcă să se readapteze la sarcinile de rutină după perioada de sărbători și vacanță. Ziua Internațională a Îmbrățișărilor este o sărbătoare necesară, întrucât îmbrățișările evocă sentimente de siguranță și confort, potrivit psihologilor.

Cea mai tristă Zi a Îmbrățișărilor

Din cauza pandemiei de coronavirus,  Ziua Intenațională a Îmbrățișărilor va fi sărbătorită diferit anul acesta.

Ne lipsesc atingerile apropiaților, îmbrățisările prietenești, apropierea fizică. Cu toate acestea, nicio pandemie, oricât de puternică ar fi, nu ne poate interzice amploarea sentimentelor din inimi sau manifestarea iubirii în diferite forme.

Ne poate răpi prieteni, rude, apropiați dar nu se poate atinge de sufletul omului.

Ne-o demonstrează cel mai bine un grup de vârstnicii dintr-un azil din Spania.

Aceștia și-au manifestat sentimentele, după luni de pandeie în care au fost nevoiți să păstreze distanțarea fizică,  îmbrățisându-se printr-o folie de plastic.

Centrele de îngrijire spaniole au fost închise pe perioada pandemiei, iar apoi, când s-au redeschis, multe au interzis vizitele pentru a-și proteja rezidenții de coronavirusul mortal. Acum însă bătrânii se pot bucura de compania celor dragi care nu doar îi pot vedea, ci îi și îmbrățișează.

Imaginile au făcut înconjurul lumii și au rămas reprezentative pentru această perioadă.


Augustina Canamero și Pascual Perez la un azil din Barcelona


Isabel Perez Lopez, în vârstă de 96 de ani, primește o îmbrățișare printr-o folie de plastic  de la fiica sa, Beatriz Segura, în vârstă de 67 de ani, la un azil din Barcelona, Spania.


Cu măștile pe față, Augustina Canamero, de 81 de ani, și Pascual Perez, în vârstă de 84 de ani, se îmbrățișează și se sărută printr-o folie de plastic minute în șir, după ce în ultimele luni nu au putut face asta din cauza pandemiei, scrie Euronews.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Peripețiile unei micuțe din Dorohoi: s-a jucat cu cheile până și-a închis mama în afara locuinței

Luni, 8 Martie 2021
331

Pentru o mamă din Dorohoi, o clipă de neatenție s-a transformat în câteva minute de panică.Luni, 8 martie, în jurul amiezii, femeia a ieșit din apartament, iar în urm...

„Să nu ne răzbunați”, un spectacol de neratat, repus în scenă în această săptămână

Luni, 8 Martie 2021
106

În această săptămână, actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache” și SC Televiziunea Locală Telem SRL, prezintă în parteneriat spectacolul „Să nu...

O femeie din Botoșani a fost victima unui accident rutier

Luni, 8 Martie 2021
808

Un accident rutier a avut loc, luni după-amiază, pe Calea Națională din municipiul Botoșani, chiar de Ziua Femeii.O femeie de 41 de ani a fost acroșată în timp ce traversa strada pe ...