Ada Macovei despre Ziua Internațională de Luptă Împotriva Violenței asupra Femeilor: „Dragele mele, fiți puternice și alegeți viața frumoasă”

Ada Macovei despre Ziua Internațională de Luptă Împotriva Violenței asupra Femeilor: „Dragele mele, fiți puternice și alegeți viața frumoasă”

Pe 25 noiembrie se sărbătorește Ziua Internațională de Luptă Împotriva Violenței Asupra Femeilor. Ada Macovei, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, a postat un mesaj de solidaritate cu privire la situația femeilor devenite victime ale violenței domestice.

Aceasta scrie că „femeile nu sunt nici inferioare, nici egale cu bărbații și nici superioare, sunt pur si simplu, femei! Nu concurăm pentru putere sau supremație cu bărbații, ci comunicăm, conlucrăm, conviețuim…Bărbații puternici sunt cei care își iubesc și își susțin partenerele de viață, le sprijină, le ocrotesc, le respectă. Bărbații puternici nu strigă, nu lovesc, nu intimidează, nu urmăresc, nu manipulează, nu pedepsesc! Nu acceptați violența de niciun fel, niciodată, pentru că vă poate cauza multă durere, suferință și chiar moartea”.

Oficialul din educație îndeamnă reprezentantele sexului feminin să ceară oricând ajutor, sunând la 0800 500 333 pentru consiliere și sfaturi sau la 112.

Kofi Annan, secretar general al ONU, a declarat într-un raport din 2006 publicat pe site-ul Fondului ONU de dezvoltare pentru femei (UNIFEM) că „Violența împotriva femeilor și fetelor este o problemă de proporții pandemice. Cel puțin una din trei femei din lume a fost bătută, forțată să întrețină relații sexuale sau abuzată de-a lungul vieții, în multe cazuri de cineva apropiat sau cunoscut”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Bovină captivă într-o mlaștină, salvată de pompierii din Săveni

Joi, 2 Decembrie 2021
106

O bovină captivă într-o mlaștină de la marginea orașului Săveni a fost salvată de pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție din Săveni, joi seară, anunță Dorina Lupu, purt...

Tren împotmolit din cauza unui incendiu de vegetație uscată. Alte două astfel de incendii s-au produs la Manolești Deal și Borosoaia

Joi, 2 Decembrie 2021
180

Joi seară, un incendiu de vegetație uscată, produs pe raza satului Mateieni, comuna Dimăcheni, a oprit circulația feroviară pe ruta Dorohoi – Iași, anunță Dorina Lupu, purtător de cuv&...

„Rățușca cea urâtă”, spectacol pus în scenă de actorii Teatrului de Păpuși „Vasilache”

Joi, 2 Decembrie 2021
77

Actorii Teatrului „Vasilache” din Botoșani invită copiii, mai mari de trei ani, în acest final de săptămână, la Teatrul pentru Copii și Tineret.Astfel, sâmbăt...