12 ani de Buzz sărbătoriți printr-un super concert la Grand Irish Pub (fotogalerie)

12 ani de Buzz sărbătoriți printr-un super concert la Grand Irish Pub (fotogalerie)

Redacția Buzz, una formată din copii și adolescenți, a sărbătorit, sâmbătă, 11 martie, 12 ani de activitate printr-o serie de evenimente organizate sub titulatura „Weekendul Buzz”. Cel mai așteptat moment a fost, cu siguranță, concertul susținut de Dora Gaitanovici, o tânără artistă cu numeroase premii și trofee, finalistă la „Vocea României” în 2018 și la un pas de a reprezenta România la Eurovision în 2022.

Un concert electrizant, emoționant și o atmosferă superbă în rândul celor aproximativ 150 de botoșăneni ce au participat la întâlnirea pusă la cale de cei mai mici reporteri din Botoșani. Trupa a adus poveștile albumului „Descântec” lansat anul trecut, reușind astfel să creeze o feerie muzicală ce a produs bucurie oamenilor prezenți. Evenimentul a avut loc la Grand Irish Pub.

Spectacolul a început cu activitatea „Buzz Forum 2023” în cadrul căreia copiii au prezentat un film aniversar, arătând evoluția lor în redacție, au adus salutul video al câtorva foști colegi de redacție - toți încântați de ceea ce au primit la timpul lor la Buzz, au prezentat documentarul didactic despre Botoșani, realizat în tabăra lor ori un videoclip pe care l-au făcut și în care au fost și protagoniști. Atât documentarul, cât și videoclipul au fost concepute împreună cu jurnalistul Doru Ionescu și editorul video Bogdan Sterpu (TVR), ambii traineri în tabăra de jurnalism „Ai Noștri Tineri”.

Cei doi au urmat în programul copiilor cu o proiecție video intitulată „Muzica electronică la români”. Materialul s-a încheiat cu un moment muzical Thy Veils, grație căruia spectatorii prezenți au putut observa o altă latură muzicală a tinerei Dora Gaitanovici.

În aceeași zi, copiii redacției Buzz au filmat în aula Colegiului Național „A.T. Laurian” emisiunea „Remix” dedicată invitatei lor din acest an, Dora Gaitanovici. Emisiunea va fi difuzată la TVR3 și TVR Cultural, aceasta fiind realizată de jurnalistul Doru Ionescu.

Spectacolul a fost prezentat de Ioana Ivaș (14 ani) - membru al redacției Buzz. Au mai urcat pe scenă Luca Lazăr, cunoscut ca mic artist local sau Denisa Franț, membru al redacției, aceasta cântând împreună cu cei mai mici copii imnul Buzz. Au fost alături de copii, în public, actorul Marius Rusu, jurnalistul Radu Căjvăneanu, directorul Bibliotecii „Mihai Eminescu”, Ersilia Iacob și fostul director al aceleași instituții, Cornelia Viziteu etc.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vulcanii noroioși din Botoșani, între legendă și adevăr. Localnicii cred că este un loc bântuit

Vineri, 2 Iunie 2023
144

La 25 de kilometri de municipiul Botoșani, în comuna Copălău, cunoscută drept ”patria usturoiului”, se află un loc cu totul special. Este vorba despre pădurea Buduhal și ...

Deca: Nu a fost modificat calendarul examenelor naţionale

Vineri, 2 Iunie 2023
80

Examenele naţionale îşi păstrează calendarul, în condiţiile în care cadrele didactice se întorc de săptămâna viitoare în sălile de clasă, în caz cont...

Boloş: Încărcăm o nouă tranşă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente şi mese calde, de la 15 iunie

Vineri, 2 Iunie 2023
79

O nouă tranşă de 250 de lei va fi încărcată, de la 15 iunie, pe cardurile pentru alimente şi mese calde, astfel că se vor transfera 600 milioane de lei către toţi cei 2,4 milioane de be...