Zeci de elevi găsiți de polițiști în baruri și cafenele, în prima zi de școală

Zeci de elevi găsiți de polițiști în baruri și cafenele, în prima zi de școală

Agenții eonomici din apropierea unităților de învățământ au fost verificați de polițiștii locali. Cu această ocazie, zeci de elevi au fost găsiț în localuri publice, în prima zi de școală.

Pentru îmbunătățirea și asigurarea normelor legale de comerț și de siguranță publică în zona unităților de învățământ, precum și în scopul diminuării faptelor antisociale săvârșite de elevi, în data de 11 septembrie, polițiștii locali, din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte au desfășurat acțiuni de prevenire în apropierea unităților de învățământ.

Astfel, în baza Planului de Acțiune, s-au efectuat verificări în localurile de alimentație publică, aflate în apropierea unităților de învățământ, pentru identificarea agenților economici care comercializează minorilor produse din tutun și băuturi alcoolice.

Cu această ocazie, au fost controlate un număr de 10 unități economice amplasate în imediata apropiere a unităților de învățământ, unde au fost identificați un număr de 35 elevi. Nu au fost constatate abateri săvârșite de operatorii economici, însă polițiștii locali, au adus la cunoștința acestora, faptul că vânzarea produselor alcoolice și din tutun către minori este interzisă și se sancționează conform legilor în vigoare:

Legea 349 din 2002, interzice explicit vânzarea de tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani. Sancțiune: amenda contravențională de 10.000 de lei şi cu sancțiunea complementară de suspendare a activității pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere; săvârșirea unei noi contravenții la această lege se sancționează cu amenda contravențională de 20.000 de lei și cu sancțiunea complementară de închidere a unității.

Legea nr. 61/1991, interzice „comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit a băuturilor alcoolice către minori de către unitățile autorizate să comercializeze băuturile alcoolice”. Sancțiune: de la 100 până la 500 lei, precum și sancțiunea complementară de suspendare a activității localului public.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
89

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
868

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
407

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...