Weekend plin pentru polițiștii botoșăneni. Au intervenit la zeci de evenimente sesizate prin 112, au reținut alte zeci de permise și certificate de înmatriculare (fotogalerie)

Weekend plin pentru polițiștii botoșăneni. Au intervenit la zeci de evenimente sesizate prin 112, au reținut alte zeci de permise și certificate de înmatriculare (fotogalerie)

În weekendul care a trecut, polițiștii botoșăneni au acționat, pe raza întregului județ, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența drogurilor sau a alcoolului, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Totodată, polițiștii au organizat 6 acțiuni punctuale pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice și au intervenit la peste 90 de evenimente sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență (SNUAU) 112.

În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost legitimate peste 400 de persoane, controlate peste 150 de autovehicule și 27 de obiective economice.

Polițiștii au efectuat 89 de testări cu etilotestul și 12 testări cu aparatul DrugTest. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 75 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 16.000 de lei.

„Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 14 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
939

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9231

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1300

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...