(Video) Zi de mare sărbătoare pentru mii de africani. Datorită botoșăneanului Vlad Plăcintă, peste 2000 de suflete vor avea acces la apă potabilă

(Video) Zi de mare sărbătoare pentru mii de africani. Datorită botoșăneanului Vlad Plăcintă, peste 2000 de suflete vor avea acces la apă potabilă

Vlad Plăcintă, coordonatorul Asociației „Salvează o inimă” , a finanțat construirea a două fântâni cu apă potabilă, pentru localnicii săraci din Uganda, Africa.

Lucrările de forare au început în această vară,  prima fântână fiind finalizată la sfârșitul lunii iunie. Vestea finalizării celei de-a doua fântâni i-a fost dată inimosului botoșănean în miez de noapte, când localnicii din Uganda i-au transmis un mesaj de mulțumire. Cea de-a doua fântână sponsorizată de Vlad Plăcintă va asigura sursa de apă a peste 2000 de persoane, nevoite să o  aducă zilnic de la o distanță de 6-12 kilometri.

„Mă pregăteam de somn și am zis  că înainte de culcare să trag cu ochiul pe telefon și apoi să mă odihnesc. Și surpriză, pe WhatsApp, 10 mesaje. M-am gândit la prima vedere că cineva nu are somn și că are timp de scris și de trimis fotografii. Și surpriza a venit, cu lacrimi de bucurie, văzând că azi (nr. miercuri) s-a lansat a doua fântână din Uganda, pentru localnici fiind o mare zi de sărbătoare. Aproximativ 2175 de persoane vor beneficia de apă potabilă și de un trai normal având în vedere că nu vor mai fi nevoiți să care apă de la 6-12 km distanță. Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Mii de mulțumiri celor care au contribuit pentru a putea oferi un gram de bucurie celor lipsiți de apă potabilă.”, povestește Vlad Plăcintă.

Proiectul susținut de Vlad Plăcintă se va numi „Salvează o inimă” și va veni în sprijinul a 10.000 de oameni proveniți dintr-o comunitate extrem de săracă din Uganda. Botoșăneanul s-a alăturat acțiunii umanitare inițiată de omul de afaceri sucevean, Ștefan Mandachi, care nu se află la prima acțiune de acest fel.


 

 

Spune-ne opinia ta