VIDEO: Razie de amploare azi-noapte. Zeci de mașini trase pe dreapta, pentru verificarea declarațiilor

VIDEO: Razie de amploare azi-noapte. Zeci de mașini trase pe dreapta, pentru verificarea declarațiilor

În noaptea de luni spre marți, respectiv 9 spre 10 noiembrie a.c., începând cu ora 23:00, pe raza municipiului Botoșani a fost organizată o acțiune pentru verificarea respectării  noilor norme, în special cele referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei fără a avea un motiv justificat și la obligativitatea operatorilor economici de a suspenda activitatea începând cu ora 21:00, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Acțiunea vine în contextul în care, începând de luni, 9 noiembrie a.c., au intrat în vigoare noile măsuri instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin H.G. nr. 935/2020.

„Astfel, cu ocazia acțiunii au fost legitimate 77 de persoane și controlate peste 50 de autovehicule”, arată instituția.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 9.000 de lei, dintre care 19 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea restricțiilor privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei precum și pentru nerespectarea programului de lucru al unor operatori economici.

„Astfel de acțiuni vor avea loc în fiecare seara pe raza întregului județ pentru prevenirea răspândirii efectelor pandemiei. Vă recomandăm să respectați măsurile instituite la nivel național și să vă documentați cu privire la prevederile legislative în vigoare”, este mesajul IPJ Botoșani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
49

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
50

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
306

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...