VIDEO: Amplă acțiune pentru siguranța rutieră, finalizată cu amenzi de 32.000 de lei, trei dosare penale și 12 permise reținute

VIDEO: Amplă acțiune pentru siguranța rutieră, finalizată cu amenzi de 32.000 de lei, trei dosare penale și 12 permise reținute

Polițiștii rutieri au organizat, miercuri, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, pe drumurile din județul Botoșani. Au fost aplicate amenzi de circa 32.000 de lei, 12 permise au fost reținute și s-au întocmit trei dosare penale, transmite Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, activitățile au fost derulate în sistem integrat, cu participarea structurilor de Ordine Publică și Transporturi, fiind angrenate aproximativ 90 de forțe de ordine.

„În urma neregulilor constatate au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 32.000 de lei. De asemenea, au fost reținute 12 permise de conducere și au fost constatate 3 infracțiuni în flagrant delict”, menționează IPJ Botoșani.

Doi dintre conducătorii auto au fost depistați în relativă stare de ebrietate. Este vorba despre un bărbat de 41 de ani, din municipiul Dorohoi, oprit pe strada Mihai Viteazu din cauza excesului de viteză, care prezenta o alcoolemie de 0,60 mg/l în aerul expirat, respectiv de un șofer de 51 de ani, din orașul Darabani, depistat conducând având aceeași concentrație alcoolică.

În ambele cazuri s-au întocmit dosare sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

 

Spune-ne opinia ta