Unde am ajuns după 30 de ani de capitalism sălbatic și “democrație autentică” românească? Trei sferturi din populația României este oficial săracă!

Unde am ajuns după 30 de ani de capitalism sălbatic și “democrație autentică” românească? Trei sferturi din populația României este oficial săracă!

Trei sferturi din populația României este oficial săracă. Șapte din 10 români nu au bani pentru strictul necesar: mâncare și plata facturilor lunare.

Peste 68% dintre români  nu au bani pentru produse alimentare de bază sau pentru întreţinerea locuinţei, pentru achitarea unor obligaţii şi plăţi curente. Cu atât mai puțin rămân bani pentru concediu, ori pentru acoperirea unor necesităţi financiare apărute în mod neaşteptat.

În anul 2018, aproape 59% din populaţia ţării noastre nu şi-a permis să plece într-un concediu de o săptămână, în vreme ce aproape 46% dintre români nu au avut banii necesari ca să facă faţă unei situaţii neaşteptate – o stricăciune la locuință sau o problemă medicală, arată datele Institutului Național de Statistică.

În România, sărăcia se vede și prin lipsa unor bunuri de folosință îndelungată. O treime din populație nu are telefon, mașină de spălat sau televizor, arată studiul.

27% din populație nu-și permite o maşină, iar 13,5% nu deține nici măcar un calculator personal.  Cât despre dotările locuințelor, situația este și mai dramatică.

În 2018, 27% dintre casele românilor nu aveau grup sanitar propriu. Una din patru case nu are duș sau baie, iar 10% prezintă scurgeri de apă prin acoperiș, igrasie sau podele deteriorate, scrie Realitatea Financiară.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concurs al salvatorilor organizat de ISU

astăzi, 14:55
64

Pompierii sunt oameni puternici, curajoși și dedicați unei cauze nobile: salvarea vieții. Pentru a se pune în slujba vieții muncesc mult să-și mențină condiția fizică la un nivel ridi...

Polițiștii au ajuns în tabăra de copii „Vara pe uliță”

astăzi, 10:38
100

Ziua de joi a constituit un prilej de întâlnire pentru copiii aflați în Tabăra ”Vara pe Uliță”,  organizată de Primăria comunei Răuseni, Școala Răuseni și ...

Un bărbat din Darabani și-a dat foc. Se află în stare gravă la spital

astăzi, 10:04
482

Un bărbat de 38 de ani din Darabani a fost internat în stare gravă în spital după ce s-a autoincendiat.Tânărul s-a stropit pe cap cu conţinutul unei sticle cu motorină, du...