Un pasager al unui autocar a încercat să treacă granița cu un permis fals asupra lui

Un pasager al unui autocar a încercat să treacă granița cu un permis fals asupra lui

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie Republica Moldova, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals.

Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, s-a prezentat, luni, în jurul orei 10:50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieși din țară. Acesta era pasager într-un autocar.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei şi a bagajelor acestuia, ocazie cu care a fost descoperit, asupra persoanei, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, având imprimate datele și fotografia acesteia.

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al S.T.P.F. Botoșani.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că în urmă cu aproximativ un an, aflându-se în Republica Cehă, în căutarea unui loc de muncă, a fost abordat de către o persoană de sex masculin care i-a propus să-i procure un permis de conducere în vederea facilitării găsirii unui loc de muncă, plătindu-i acestuia suma de 100 de euro. Persoana în cauză a mai declarat că nu a ştiut că permisul este fals şi că de la obţinere până în prezent nu l-a folosit.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale, iar la finalizarea cercetărilor se vor lua măsurile legale care se impun.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1253

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9790

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1310

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...