Peste 20 de dosare penale întocmite de polițiștii botoșăneni, în ultimele 24 de ore

Peste 20 de dosare penale întocmite de polițiștii botoșăneni, în ultimele 24 de ore

Polițiștii exercită permanent atribuții privind apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor și respectarea ordinii și liniștii publice, în condițiile legii.

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au intervenit la peste 60 de cazuri sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență (SNUAU), informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

În urma activităților desfășurate au fost întocmite 23 de dosare penale și au fost aplicate peste 20 de sancțiuni contravenționale, dintre care, 9 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 61/1991 privind normle de conviețuire socială, în valoare de peste 6.000 de lei și 8 sancțiuni au fost aplicate pentru apelare nejustificată a numărului 112, în valoare de peste 10.000 de lei.

„Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte normele de conviețuire socială, drepturile și libertățile celorlalți, pentru a evita astfel să fie implicați în evenimente nedorite”,  a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1244

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9789

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1310

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...