Un nou rând de amenzi anti-COVID. 13.000 de lei pentru nepurtarea măștii

Un nou rând de amenzi anti-COVID. 13.000 de lei pentru nepurtarea măștii

În cursul zilei de sâmbătă, aproximativ 200 de forțe de ordine au acționat pe raza județului, pentru verificarea respectării  măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19. Au fost aplicate amenzi în valoare de 13.000 de lei, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Astfel, sub coordonarea instituției prefectului, polițiștii botoșăneni alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale de alimentație publică, dar și  a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

„În cadrul acțiunilor au fost verificate peste 100 de societăți comerciale, precum şi peste 100 de mijloace de transport. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 60 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 13.000 de lei”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Potrivit acesteia, dintre sancțiunile încheiate, 42 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

„Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19”, amintește IPJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
5

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume!

astăzi, 15:40
219

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
75

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...