Pentru un cadru medical, care de-a lungul timpului a luptat pentru a-și ajuta pacienții și a cunoscut ce este durerea prin ochii pacienților, cel mai dureros moment este când ajungi să fii pus în situația de a te lupta cu boala.
Mihaela Andrieș este asistentă medicală într-un spital din județul Botoșani. Și ea, ca și alte zeci de cadre medicale, a văzut ce este suferința trupească și a făcut tot ce a putut pentru a-și ajuta pacienții să își recapete sănătatea.
„Prin prisma profesiei mele, am fost mereu expusă și sensibilă la suferința pricinuită oamenilor de diverse boli, dar niciodată nu mi-am imaginat că într-o zi voi fi eu protagonista unei astfel de drame”, a afirmat Mihaela.
Din nefericire, viața te zdruncină în cel mai neplăcut mod. În urmă cu patru ani de zile, a început să simtă pe pielea ei neputința celor care se zbat prin spitale. Totul a început de la un spasm la ochiul drept și dureri insuportabile la ureche, care au făcut-o să își piardă zâmbetul, la propriu. Jumătatea dreaptă a feței i-a paralizat.
„Ultimii trei ani au fost un carusel de emoții pentru mine și familia mea. Numeroasele tratamente și vizite la doctori, toate fără succes, m-au lăsat obosită și lipsită de speranță că situația mea se va ameliora vreodată”, spune Mihaela Andrieș.
În România, afecțiunea a rămas nediagnosticată, iar de un tratament adecvat nici nu putea fi vorba. În noiembrie însă, o clinică din Tübingen, din Germania, a diagnosticat-o pe femeia de 45 de ani cu tumoră de nerv facial și i-a propus o intervenție chirurgicală cu riscuri importante, printre care pierderea totală a auzului și a echilibrului pe partea dreaptă.
Ar fi singura șansă la o viață asemănătoare celei pe care Mihaela a avut-o înainte. Fără operație, tumora va crește și îi va amenința chiar viața.
„Din păcate, cu toate eforturile financiare pe care familia mea le-a făcut în ultimii 4 ani, costurile acestei intervenții depășesc mijloacele noastre financiare. Strângerea celor 40.450 de euro este cu atât mai dificilă cu cât, pentru a evita agravarea situației, recomandarea este să fiu operată în maximum două luni”, adaugă femeia.
„După ani de suferință, există o rază de speranță, dar ea costă mai mult decât își poate permite Mihaela. Speranță și reușită am oferit și noi, de nenumărate ori, prin donațiile noastre. Am salvat o mulțime de vieți și am redat zâmbetul și încrederea în viitor celor care erau scufundați în dezamăgire și deznădejde. O putem face din nou, și pentru această femeie atât de urât încercată de soartă, prin orice donație făcută în conturile Asociației <
Mihaela trebuie să se opereze pe creier în maximum două luni de zile. Orice ajutor oferit este de neprețuit. Orice donație îi poate reda zâmbetul celei care le-a zâmbit o viață întreagă celor bolnavi pe care i-a îngrijit.
Donațiile se pot face:
Denumire entitate: Asociația „SALVEAZA O INIMA”
Cod de înregistrare fiscală: 31015982
Cont (IBAN) bancar:
Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001
CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001
COD SWIFT: BTRLRO22
COD BIC: BTRL
Banca Transilvania Botoșani
Pentru transfer bancar trebuie să specificați numele persoanei -MIHAELA ANDRIES