Un bărbat și-a cumpărat permisul de conducere cu 600 de euro, fără a se prezenta la cursuri

Un bărbat și-a cumpărat permisul de conducere cu 600 de euro, fără a se prezenta la cursuri

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut efectuează cercetări în privința unui bărbat asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităților din Lituania, care s-a dovedit a fi fals, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani, comisarul șef Minodora Răcnea.

Potrivit sursei citate, bărbatul de 37 de ani, originar din Republica Moldova, s-a prezentat în vamă luni, în jurul orei 11:30, la volanul unui autoturism înmatriculat în Franța.

„Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unor documente autentice, fiind fals”, a precizat Răcnea.

Cu privire la document, bărbatul a declarat că, în urmă cu mai mulți ani, pe când se afla în Lituania, un conațional i-a promis că îl poate ajuta să facă școala de șoferi și să obțină permisul, fără a se prezenta la cursuri.

„Pentru aceasta a plătit 600 de euro și după un timp a primit permisul de conducere, fără a avea cunoștință că este fals”, a adăugat reprezentanta STPF Botoșani.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta