Un bărbat din Dorohoi, ajutat de polițiști să-și găsească fratele de care nu mai știa nimic: „V-am găsit fratele! Vă ducem la el!”

Un bărbat din Dorohoi, ajutat de polițiști să-și găsească fratele de care nu mai știa nimic: „V-am găsit fratele! Vă ducem la el!”

Povestea unui bărbat în vârstă de 69 de ani din Dorohoi pare desprinsă din filmele cu final fericit.

În încercarea de a-și găsi fratele pe care nu-l mai văzuse și de care nu mai știa nimic de mai bine de 6 ani, bărbatul s-a hotărât să plece în celălalt capăt de țară unde știa că ar locui acesta.

Și asta după ce, în urma unor certuri din familie, bărbatul s-a hotărât să locuiască cu fratele său,  la Câmpia Turzii.

S-a urcat în tren, fără bani și resurse de hrană dar ajuns la destinație a început și calvarul. Timp de trei zile și trei nopți a întrebat pretutindeni de fratele sau dar nimeni nu a putut să-l ajute sau să-i dea măcar o informație.

Singurul lucru pe care îl știa era că fratele său locuiește în această zonă. Fără telefon mobil, fără bani sau mâncare, bărbatul nu a reușit să-și continue căutările decât trei zile. În acest timp el a intrat în atenția unui echipaj de poliție care patrula pe raza localității Tritenii de Jos. Polițiștii și-au dat seama că bărbatul părea dezorientat, mergând fără vreo direcție pe drumuri.

„Salvarea sa a venit din partea lui Mihai și Vlad care erau în patrulare pe raza localității Tritenii de Jos și care l-au găsit mergând fără vreo direcție pe drumurile din proximitate. Imediat colegii și-au dat seama că e vorba despre o persoană vulnerabilă, motiv pentru care l-au abordat și au aflat povestea de viață a bărbatului.

Chiar dacă la prima vedere nu părea o „chestiune de poliție”, colegii și-au dat seama că dacă nu îl vor ajuta exista riscul ca bătrânul slăbit și epuizat să își piardă viața”, au povestit reprezentanții Sindicatului Europol (Sindicatul Polițiștilor Europeni).

Salvatorii l-au condus pe bărbat la spital unde a primit îngrijiri medicale, fiind  anunțați în același timp  toți colegii din împrejurimi în încercarea de a-i mobiliza să îi găsească fratele.

În cele din urmă, ajutorul a venit din partea șefului de post al comunei Frata, Dorel, polițist experimentat și care cunoaște bine populația din zona. A pus cap la cap informațiile oferite de bătrân și astfel a reușit să îi găsească fratele.

Reprezentanții Sindicatului Europol au declarat că „polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au reușit să găsească familia căutată timp de 3 zile pe drumurile unor sate din județul Cluj de un bărbat în vârstă de 69 ani din Dorohoi”.

După ce s-a stabilit că starea sa de sănătate îi permite să părăsească spitalul, polițiștii i-au dat vestea cea bună. „V-am găsit fratele! Vă ducem la el!”.

Bătrânul doar i-a privit și a început să lăcrimeze. Erau lacrimi de fericire că după 6 ani, a reușit să dea de urma fratelui său.

 

 

Spune-ne opinia ta