Un bărbat diagnosticat cu o boală cumplită are nevoie de ajutorul semenilor

Se poate asigura transportul donatorilor din Havârna, Dorohoi și Botoșani către Iași.

Un bărbat diagnosticat cu o boală cumplită are nevoie de ajutorul semenilor

Marcel Zgâmbău, din Dorohoi, are 56 de ani și a primit un diagnostic crunt. Medicii l-au informat că are leucemie acută promielocitară și are nevoie urgentă de trombocite.

Bărbatul se află internat la Institutul Regional de Oncologie (IRO) din Iași, pe secția de Oncologie - Hematologie, iar starea sa de sănătate nu este una tocmai favorabilă.

Apelul a fost făcut pe site-urile de socializare de către Asociația Umanitară „Simona Elena și Voluntarii”. Toți cei care doresc să îl ajute trebuie să fie bărbați cu vârsta până în 45 de ani, care au mai donat sânge sau trombocite în ultimele șase luni.

Se poate dona indiferent de grupa sanguină la Centrul de Transfuzie Sanguină din Iași, de luni până vineri, între orele 07:30 – 13:30.

Asociația poate asigura transportul donatorilor din Havârna, Dorohoi și Botoșani către Iași.

„Viata ne lovește atunci când te aștepți cel mai puțin, și într-o zi și tu poți fi îngenuncheat de durere, iar boala nu alege. Haideți să salvăm un tată și bunic!”, transmite Simona Elena, președintele Asociației Umanitare „Simona Elena și Voluntarii”.

Mai multe detalii pot fi obținute la numărul de telefon 0755 428 504/0741 329 098.

Leucemia acută promielocitară (LAP) este o boală malignă a măduvei osoase ale cărei semne și simptome sunt consecința expansiunii necontrolate și acumulării în măduva osoasă a celulelor progenitoare mielopoietice oprite din maturație în stadiul de promielocit.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1104

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
568

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
913

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...