Trei șoferi depistați la volan sub influența alcoolului

Trei bărbați au fost depistați, luni, conducând sub influența alcoolului, pe drumuri din județul Botoșani.

Mai întâi, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe Aleea Dumbrava din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din aceeași localitate.

În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.     

Apoi, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați prin apel 112, despre faptul că pe Șoseaua Iașului din municipiul Botoșani, circulă un autoturism al cărui conducător auto este posibil să se afle sub influența alcoolului.

Echipajul de poliție direcționat la fața locului a interceptat în trafic autoturismul respectiv, stabilind identitatea conducătorului auto în persoana unui bărbat de 39 de ani, din comuna Tudora.

Deși emana halenă alcoolică, acesta a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, precum și recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge, urmând ca în funcție de rezultate să fie dipsuse măsuri conform  normelor legale.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Potului de Poliție Vârfu Câmpului au oprit pentru control, pe Drumul Național DN 29 C, un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din județul Suceava.

Întrucât bărbatul emena halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,43 mg/l alcoolpur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...