Tranzacție imobiliară cu aventură pentru un bărbat din Botoșani. Ce s-a întâmplat cu apartamentul cumpărat

Tranzacție imobiliară cu aventură pentru un bărbat din Botoșani. Ce s-a întâmplat cu apartamentul cumpărat

Un bărbat din Botoșani a cumpărat în 2019 un apartament în cartierul Royal Tower, din Iași, construit de dezvoltatorul Ruslan Rotaru. Suprafața apartamentului a devenit mai mică cu 1,3 metri pătrați. Cumpărătorul a cerut diferența de 1.396,5 euro, dar dezvoltatorul a refuzat, scrie publicația Bună Ziua Iași.

Dezvoltatorul imobiliar Ruslan Rotaru, cel care a construit cartierul Royal Tower, din Aleea Sadoveanu, este implicat într-un proces rușinos ce se desfășoară la Judecătoria Iași. Totul a pornit în 2019, când Iulian Popovici, din județul Botoșani, a cumpărat un apartament din cartierul menționat. Vânzător a fost societatea R&R Premium Development SRL, controlată de basarabeanul Ruslan Rotaru. Din cauza pandemiei, tranzacția a fost finalizată cu întârziere. Clientul s-a simțit neîndreptățit și a formulat o reclamație la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași.

Pe data de 26 martie 2019, am achiziționat de la societatea R&R Premium Development SRL Iași un apartament cu o suprafață de 64,37 mp, cu loc de parcare inclus, în valoare de 69.750 de euro, conform antecontractului din data de 27 mai 2019, urmând ca acesta să fie dat în folosință în luna decembrie 2019. Ca urmare a decalării termenului de predare din diverse motive (inclusiv pandemia), acesta a fost recepționat pe data de 18 mai 2020. Începând cu această dată, am fost amânați cu privire la semnarea contractului și distribuirii locului de parcare, fiind invocate motive de nefinalizare a intabulărilor, lipsa marcajelor parcării, plăcuțe de rezervare etc.”, se arată în reclamația depusă.

Clientul a fost nevoit să plătească mai mult decât suma prevăzută în contract

În momentul în care actele ar fi trebuit să fie finalizate, dezvoltatorul a arătat că, în realitate, apartamentul are o suprafață mai mare.

„Pe data de 31 august 2020, am fost informați că, începând cu data de 10 septembrie 2020, ne putem programa la începerea semnării contractelor de vânzare-cumpărare. În momentul în care am cerut programarea la notariat și după ce am transmis către societatea respectivă toate dovezile plăților (cu toate că erau transmise), am fost informat că, în urma măsurătorilor cadastrale, am de achitat o diferență de preț în valoare de 1.396,5 euro, reprezentând 1,33 mp (0,82 mp la spațiu util și 0,71 mp balcon)”, mai spune bărbatul în reclamație.

Contactat telefonic, clientul a precizat că nu a plătit diferența de preț, dar așteaptă soluția definitivă a autorităților, scrie BZI.ro.

„M-am mutat în apartament. Nu pot să mă pronunț până nu există o soluție definitivă din partea Protecției Consumatorilor”, a precizat Iulian Popovici.

Comisarii de la CJPC au luat în serios reclamația botoșăneanului și au verificat aspectele semnalate. În consecință, a fost aplicată o amendă de 5.000 de lei. Acum, dezvoltatorul a contestat amenda la Judecătoria Iași. Următorul termen de judecată este programat pe data de 9 septembrie 2021.

Reporterii „BZI” au cerut un punct de vedere dezvoltatorului, dar acesta nu a fost trimis la adresa redacției. „Vă trimitem punctul de vedere al avocatului”, au spus reprezentanții R&R Premium Development SRL. Până la închiderea ediției, punctul de vedere nu a fost transmis.

În 2020, societatea a înregistrat vânzări crescute față de anii anteriori. Astfel, cifra de afaceri a fost de aproape 40 de milioane de lei, adică 8 milioane de euro, profit de 5,8 milioane de lei, adică peste 1 milion de euro. La capitolul datorii apare suma de 20 de milioane de lei, aproximativ 4 milioane de euro. În firmă lucrează 7 angajați. În edițiile trecute au fost prezentate și nemulțumirile clienților de la complexul Bohemian Residence.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă un înger a urcat la ceruri: Sofia, fetița care lupta să trăiască din primele clipe de viață, a murit

astăzi, 09:55
120

Micuța Sofia, copilul pentru care zeci de oameni și Asociații s-au implicat să o țină în viață chiar din primele minute, s-a stins din viață la doar 8 luni de zile, în cursul zil...

(A) Angajări de personal la una dintre cele mai moderne fabrici din Botoșani

astăzi, 09:15
351

Electroalfa recrutează personal pentru unitatea de sheltere metalice având disponibile posturi pentru zona de producție și TESA: ingineri proiectanți electrici cu experiență în lucr...

Asociația „Scut botoșănean” cumpără lemne de foc pentru familiile nevoiașe

astăzi, 09:06
57

Sezonul rece pentru mulți dintre noi se dovedește a fi unul fără prea multe griji, însă pentru zeci de familii nevoiașe din județul Botoșani, în special din mediul rural, această ...