(Foto) Un botoșănean și-a donat ziua de naștere orfanilor din centrele de plasament

(Foto) Un botoșănean și-a donat ziua de naștere orfanilor din centrele de plasament

Un gest mic din partea sărbătoritului, dar uriaș pentru 38 de copii care se află în grija statului, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani.

Cosmin Tinteanu  a împlinit miercuri, 21 iulie 2021 frumoasa vârstă de 29 de ani și a decis să o sărbătorească într-un mod cu totul diferit față de cum a făcut-o în ceilalți ani. Nu a organizat o petrecere pentru grupul de prieteni în care să se consume băuturi alcoolice în club și nici nu i-a invitat la vreun restaurant fițos. Invitații la ziua lui au fost copiii din centrele de plasament sau proveniți din familii cu probleme.

Cosmin a decis să bucure 38 de copii oferindu-le câte o pizza, un suc și un desert. A apelat  la Asociația „Grup Civic”, cunoscută pentru astfel de acțiuni de suflet.

În baza protocolului pe care Asociația „Grup Civic” îl are cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani, s-a optat ca darurile să fie oferite beneficiarilor din Centrul de Primire în Regim de Urgență „Micul Prinț” unde sunt cazate cupluri de mame cu copii precum și la cei de la complexul de case de tip familial Sf. Mina.

Bucuria copiilor dar și a mamelor a fost una pe măsura așteptărilor. Cosmin Ținteanu, tânărul botoșănean care și-a serbat cei 29 de ani a simțit că această importantă zi a contat pentru el, prin gestul făcut, dar mai ales pentru cei pe care i-a bucurat cu pizza și clătite delicioase.

Cosmin a lucrat aproape cinci ani de zile în Anglia. Din economiile sale, strânse de-a lungul acestor ani, a oferit și celor mai puțin norocoși.  Sărbătoritul își dorește ca gestul său să fie preluat și de alte persoane. Mulțumirea sa sufletească și felul în care și-a petrecut ziua de naștere anul acesta a fost o încununare a zilelor de naștere din trecut, cu petreceri la care a cheltuit bani și la care, în unele cazuri, unii dintre invitați nici nu au mai ajuns.

„La mulți ani, Cosmin Țintaru.

Probabil 38 de suflete își vor aminti peste ani că într-o frumoasă zi de vară, au servit pizza, au mâncat clătite și au băut suc, de ziua ta!”, este mesajul transmis de Daniel Câșlariu, liderul Asociației „Grup Civic” Botoșani.







 

 

 

Spune-ne opinia ta