Tragic. Preotul Dumitru Budeanu de la Parohia Vârfu Câmpului s-a stins din viață

Tragic. Preotul Dumitru Budeanu de la Parohia Vârfu Câmpului s-a stins din viață

Preotul Dumitru Budeanu, care a slujit la Parohia Vârfu Câmpului, a plecat la cele veșnice în cursul serii de vineri. Pentru acesta s-au făcut, în luna iulie, zeci de apeluri pentru identificarea de donatori de sânge. Preotul era internat în spital și medicii au încercat să îl țină în viață, însă acesta a pierdut lupta.

Părintele era licențiat al Institutului Teologic cu grad universitar în București. Din anul 1982 și până în noiembrie 1998 a fost preot la Parohia Ionășeni, slujitor la Bisericile Sfântul Gheorghe din Ionășeni, Sfântul Nicolae – Bogza și Biserica Bohoghina. Din 1998 și până în prezent a fost preot al Parohiei Vârfu Câmpului.

Pentru realizările sale a ajuns în scurt timp să câştige inimile tuturor. A reuşit să refacă din temelii Bisericile din Bohoghina-Bucecea, Biserica Sfântul Nicolae din Bogza, să execute reparaţii capitale la Biserica Sfântul Dumitru din Vârful Câmpului, să construiască în satele Bogza, Vârful Câmpului, Maghera, case praznicale.

Oamenii au transmis zeci de mesaje de tristețe pe site-urile de socializare.

„Dragul nostru părinte s-a hotărât să își trăiască veșnicia mai repede decât ne-am fi așteptat oricare dintre noi, oricât de multe întrebări, fără răspuns, ne-am adresa... Bunul Dumnezeu să vă așeze, cu drepții, în împărăția Sa, părinte duhovnic”, a transmis o enoriașă.

„Zi tristă pentru noi toți și întreaga comunitate din  Vârfu Câmpului...am pierdut un prieten, omul cu dar și har, iubit și respectat, emblematic pentru Biserica Ortodoxă și Creștinătate. Preotul Dumitru BUDEANU a trecut la cele veșnice. Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a transmis primarul comunei Vârfu Câmpului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
574

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
853

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
424

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...