Tragic. Preotul Dumitru Budeanu de la Parohia Vârfu Câmpului s-a stins din viață

Tragic. Preotul Dumitru Budeanu de la Parohia Vârfu Câmpului s-a stins din viață

Preotul Dumitru Budeanu, care a slujit la Parohia Vârfu Câmpului, a plecat la cele veșnice în cursul serii de vineri. Pentru acesta s-au făcut, în luna iulie, zeci de apeluri pentru identificarea de donatori de sânge. Preotul era internat în spital și medicii au încercat să îl țină în viață, însă acesta a pierdut lupta.

Părintele era licențiat al Institutului Teologic cu grad universitar în București. Din anul 1982 și până în noiembrie 1998 a fost preot la Parohia Ionășeni, slujitor la Bisericile Sfântul Gheorghe din Ionășeni, Sfântul Nicolae – Bogza și Biserica Bohoghina. Din 1998 și până în prezent a fost preot al Parohiei Vârfu Câmpului.

Pentru realizările sale a ajuns în scurt timp să câştige inimile tuturor. A reuşit să refacă din temelii Bisericile din Bohoghina-Bucecea, Biserica Sfântul Nicolae din Bogza, să execute reparaţii capitale la Biserica Sfântul Dumitru din Vârful Câmpului, să construiască în satele Bogza, Vârful Câmpului, Maghera, case praznicale.

Oamenii au transmis zeci de mesaje de tristețe pe site-urile de socializare.

„Dragul nostru părinte s-a hotărât să își trăiască veșnicia mai repede decât ne-am fi așteptat oricare dintre noi, oricât de multe întrebări, fără răspuns, ne-am adresa... Bunul Dumnezeu să vă așeze, cu drepții, în împărăția Sa, părinte duhovnic”, a transmis o enoriașă.

„Zi tristă pentru noi toți și întreaga comunitate din  Vârfu Câmpului...am pierdut un prieten, omul cu dar și har, iubit și respectat, emblematic pentru Biserica Ortodoxă și Creștinătate. Preotul Dumitru BUDEANU a trecut la cele veșnice. Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a transmis primarul comunei Vârfu Câmpului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la înființarea Bursei de Valori din București se lansează o monedă de argint

Vineri, 2 Decembrie 2022
145

Banca Națională a României lansează, de pe 5 decembrie, în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 140 de ani de la înființarea Bursei de Valori din București.Cara...

Tânăr depistat sub influența alcoolului și fără permis, după ce a intrat cu mașina într-un cap de pod

Vineri, 2 Decembrie 2022
174

În cursul zilei de joi, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că în comuna Șendriceni, s-a produs un accident de circulație.E...

Drapel de 104 metri purtat pe străzile din Todireni de elevi și profesori (video)

Vineri, 2 Decembrie 2022
182

Elevii și profesorii de la Liceul Tehnologic din Todireni au marcat Ziua Națională a României, alături de primarul comunei, într-un stil inedit. Pe ulițele satului, elevii și profeso...