Ţigări de contrabandă în valoare de 5.000 de lei, descoperite de polițiștii de frontieră în remorca unui autocar

Ţigări de contrabandă în valoare de 5.000 de lei, descoperite de polițiștii de frontieră în remorca unui autocar

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca a descoperit în remorca unui autocar ce se deplasa spre Italia, mai multe pachete de țigări, ascunse în bagaje, în scopul sustragerii de la controlul vamal.

Cetățeanul român, șofer al autocarului înmatriculat în România, care avea atașată o remorcă înmatriculată în Republica Moldova, s-a prezentat, joi, în jurul orei 04:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei.

În baza analizei de risc, s-a efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, în urma căruia, echipa comună a descoperit ascunsă în bagajele aflate în remorca autocarului, cantitatea de 1000 de pachete de țigări, de diferite mărci, în valoare de peste 5.000 de lei. 

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a achiziţionat ţigaretele cu scopul de a le valorifica pe teritoriul Italiei.

„În consecinţă, întreaga cantitate de ţigări, în valoare de  5.000 de lei, a fost reţinută în vederea confiscării, autocarul şi remorca fiind indisponibilizate şi a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de contrabandă”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al S.T.P.F. Botoșani.

Pasagerii şi-au continuat călătoria cu un autocar aparţinând aceluiaşi transportator.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Pași importanți pentru realizarea Șoselei de Centură a Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1002

Proiectul pentru realizarea Șoselei de Centură Ocolitoare a municipiului Botoșani a fost scos la licitație. Tronsonul de 10 kilometri va avea continuitate în Drumul Expres Botoșani – ...

Imagini din trecut îmbrăcate în idei de viitor în Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
382

Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al municipiului Botoșani este unic în județul Botoșani, dar mai ales în Regiunea Moldovei prin faptul că se află în subteranul unei clădir...

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
791

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...