Ţigări de contrabandă în valoare de 5.000 de lei, descoperite de polițiștii de frontieră în remorca unui autocar

Ţigări de contrabandă în valoare de 5.000 de lei, descoperite de polițiștii de frontieră în remorca unui autocar

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca a descoperit în remorca unui autocar ce se deplasa spre Italia, mai multe pachete de țigări, ascunse în bagaje, în scopul sustragerii de la controlul vamal.

Cetățeanul român, șofer al autocarului înmatriculat în România, care avea atașată o remorcă înmatriculată în Republica Moldova, s-a prezentat, joi, în jurul orei 04:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei.

În baza analizei de risc, s-a efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, în urma căruia, echipa comună a descoperit ascunsă în bagajele aflate în remorca autocarului, cantitatea de 1000 de pachete de țigări, de diferite mărci, în valoare de peste 5.000 de lei. 

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a achiziţionat ţigaretele cu scopul de a le valorifica pe teritoriul Italiei.

„În consecinţă, întreaga cantitate de ţigări, în valoare de  5.000 de lei, a fost reţinută în vederea confiscării, autocarul şi remorca fiind indisponibilizate şi a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de contrabandă”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al S.T.P.F. Botoșani.

Pasagerii şi-au continuat călătoria cu un autocar aparţinând aceluiaşi transportator.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Egiptean prins în Vama Stânca cu un permis fals

Vineri, 23 Septembrie 2022
57

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui cetăţean egiptean, un permis de conducere cu însemnele autorităților din Ucrain...

Tânăr din Avrămeni, cercetat de polițiști după ce a fost prins la volanul unei mașini neînmatriculate

Vineri, 23 Septembrie 2022
86

În cursul zilei de joi, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit, pentru control, pe strada Viilor, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un tânăr, în vârs...

Razii ale polițiștilor pe străzile din județ, în weekend

Vineri, 23 Septembrie 2022
85

În acest weekend polițiștii botoșăneni vor organiza acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru reducerea numărului de accidente rutiere și a conse...