Ţigarete descoperite în bagajele unor călători ce voiau să ajungă în Franţa

Ţigarete descoperite în bagajele unor călători ce voiau să ajungă în Franţa

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca a descoperit, într-un autocar înmatriculat în Republica Moldova, 13.380 de ţigarete, pe care doi bărbaţi intenţionau să la introducă ilegal în România, fără a deţine documente de provenienţă pentru acestea.

Bărbații s-au prezentat, în jurul orei 02:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – judeţul Botoşani, pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, fiind pasageri ai unui autocar înmatriculat în Republica Moldova, ce efectua o cursă ocazională cu destinaţia Franţa.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit, în urma căruia echipa comună de control a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în bagajele celor doi bărbaţi, cantitatea totală de 13.380 de ţigarete de diferite mărci cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare totală de 3250 de lei.

„Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării produselor accizabile în vederea confiscării, persoanele fiind sancționate de către Autoritatea Vamală cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei fiecare”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul S.T.P.F. Botoșani. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Aeronava SMURD solicitată pentru a prelua un pacient în stare gravă

Duminică, 7 August 2022
1202

Elicopterul SMURD a fost solicitat să aterizeze la Botoșani, duminică după-amiază, pentru a prelua un pacient în stare gravă.Este vorba despre un tânăr, în vârstă d...

Școală modernă pentru elevii din Gorbănești. Unitatea de învățământ a fost reabilitată printr-un proiect european în valoare de peste un milion de lei (fotogalerie)

Duminică, 7 August 2022
491

Elevii din Gorbănești vor învăța, din toamnă, într-o școală modernă și vor putea face sport pe un teren sintetic, modernizat și cu nocturnă, în urma proiectului „Rea...

La plimbare cu un ATV neînmatriculat

Duminică, 7 August 2022
304

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi efectuează cercetări cu privire la un tânăr, cetăţean român, care a fost depistat conducând un A...